Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() ATAŞEHİR Kent Konseyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınması planlanan ilçedeki sebze ve meyve halinin yerine AVM ve toplu konut yapılmaması için, topladıkları 20 bin imzayı, düzenledikleri basın açıklamasının ardından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teslim etti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Ataşehir Kent Konseyi üyeleri, basın açıklaması yapmak için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğü İçerenköy Hal Şubesi önünde toplandı. Yapılan açıklamada, Ataşehir’in çok katlı binalardan oluştuğu belirtilerek, “Ataşehir halkı olarak çok acil karşılanması gereken ihtiyacımız, nefes alabileceğimiz yeşil alanların, kültürel, sosyal, sportif tesislerin, yürüyüş yollarının, kadın dayanışma birimi, engelli sosyal tesisi, emekli kafesi gibi sosyal donatı alanlarının yer alacağı Ataşehir Kent Meydanı’dır” denildi. Açıklamanın ardından toplanan imzalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesine teslim etmesi için, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye verildi.



“YENİ İBB BAŞKANIMIZ SARIGÜL’ÜN BURAYLA İLGİLİ ÇOK ÖZEL PROJESİ VAR” İmzaları teslim alan İlgezdi, yıllardır Hal ile ilgili çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Buranın plan yetkisi ve mülkiyet hakkı komple Büyükşehir Belediyesi’nin.

Sayın Kadir Topbaş, ben başkan seçildiğimde 2009’da beni çağırdı ve burayla ilgili plan yaptı. Yaptığı planda biz kendisine ricada bulunduk, ‘Ataşehir’de yeterince konut ve AVM var. Mümkünse burayı kültür merkezi ve yeşil alan yapalım’ diye. Fakat kendileri kafalarına göre plan yapıp 3 emsal verdiler. Bunun üzerine ben mahkemeye giderek bu planları iptal ettirdim. 1 Nisan’da seçimi kazanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımızla bir hafta önce burayla ilgili toplantı yaptık. Buranın yüzde 70’şi yeşil alan, kalan kısmı da kültür merkezi olarak plan yaptık. Ben inanıyorum ki 1 Nisan’da yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız bu projeyi hayata geçirecek. Ben şimdiden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül’e çok teşekkür ediyorum. Burayla ilgili çok özel bir proje yapıyor. İstanbul’la ilgili projelerini açıklarken bu projeyi de açıklayacaktır. ” dedi.

Açıklamanın ardından, halin girişinde görüntü alan basın mensuplarını güvenlik görevlileri engellemek istedi. Ö