HAKKARİ Üniversitesi'nde okuyan Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) üyesi bir grup öğrenci, Şırnak’ın Uludere İlçesi'nde hava operasyonunda 34 kişinin ölümünün ikinci yılında, yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.
Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesinde sınır kesiminde hava operasyonu sırasında 34 vatandaşın ölümüyle ilgili yürüyüş düzenleyin basın açıklaması yaptı. Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde bir araya gelen ve üzerlerinde beyaz önlük bulunan öğrenciler, ‘Roboski’, ‘Unutmadık, unutturmayacağız’, ‘Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz’ pankartları ve ‘Kahrolsun katliam zihniyeti’ dövizleri taşıdı.
BDP İl Başkanı Rahmi Kurt ve BDP'li yöneticileri ile kentteki bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği öğrenciler, ‘Şehit namırın’, ‘Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’, ‘Hakkari uyuma şehitlerine sahip çık’, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganları atarak belediye önüne geldi. Yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan basın açıklaması öncesinde, ölen 34 kişinin adları okunarak ' buradayız' denildi. Ardında açıklamaya beyaz kefenle gelen öğrenciler 34 yurttaşı temsilen kendilerini tanıtıp şiirler okudu.
Daha sonra öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Emrah Karadağ, yurtsever öğrenciler olarak Roboskî ve benzer katliamları unutmayacaklarının sözünü verdiklerini belirtti. Karadağ, “Yurtsever öğrenciler olarak söz veriyoruz ki, bu katliamın sorumluları ortaya çıkmadıkça bizler de bu davanın peşini bırakmayacağız” dedi.
Öğrencilerin açıklamanın ardından kent merkezinde yürüyüş yaptıktan sonra dağıldı.