Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,()-HAKKARİ Üniversitesi bünyesinde kurulan Cölemerg Öğrenci Derneği'ne (CÖDER) üye bir grup öğrenci, Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin kendilerine baskı uyguladıklarını ileri sürerek, Belediye binası önüne kadar yürüyüp basın açıklaması yaptı.
Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve kentteki sivil toplum örgütü yöneticilerinin de destek verdiği açıklamayı, Ömer Yaşar adlı öğrenci okudu. Son zamanlarda emniyet tarafından CÖDER’e yoğun baskılar uygulandığını iddia eden  Yaşar, devletin örgütlü gençlikten korktuğunun göstergesi olduğunu söyledi.
Emniyetin kendilerini ve ailelerini sindirmek istediğini belirten Yaşar, “Emniyet yetkilileri arkadaşlarımızın ailelerini arayarak ailelere yalan yanlış bilgiler vererek aileleri korkutma ve tehdit yolu ile arkadaşlarımızı sindirmek istiyor” dedi. Yaşar, baskılara boyun eğmeyeceklerini de kaydederek, "Hakkari Emniyet Müdürlüğü işini gücünü bırakmış tüm imkanları ile üniversitedeki yurtsever öğrenciler ile uğraşıyor. Yurtsever öğrenciler Hakkari sokaklarında gezerken ya da bir sokakta otururken polisler öğrencilerin bu özel anlarının fotoğraflarını bile çekiyor"diye konuştu.
Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız dağıldı.

BD-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)