HAKKARİ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinın 4 gün önce düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, katıldıkları PKK yanlısı korsan gösterilerde molotofkokteyleri atıp 2 polis memurunun da yaralanmasına neden oldukları gerekçesi ile gözaltına alınan 10 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Hakkari'nin farklı mahallelerinde yapılan ev baskınları sonucunda, kentteki olaylara karıştıkları ve Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi oldukları gerekçesi ile Mazlum Kurt, Naim Timur, Ferhat Ertunç, Serhat Durak, Harun Demir, Rojhat Demir, Ercan İhtiyatoğlu ve 18 yaşından küçük olan D.A. ve B.T. ile kimliği 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 kişi, sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarıldı. Dün gece geç saatlere kadar süren ifadelerin sonucunda 10 kişi tutuklandı.
Konuyla ilgili Hakkari Valiliği tarafından da yazılı açıklama yapıldı. Valilik'ten yapılan açıklamada, gözaltına alınanların huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla çok sayıda özel ve kamu bina ve araçlarına yönelik molotofkokteyli, yangın bombası, el yapımı bomba, havai fişek ve taşlı saldırı eylemlerine katıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Bu eylemlerin yanı sıra, 6 Eylül 2013 günü iki polis memurunun atılan Molotof kokteylinden yaralanması dahil olmak üzere 20 ayrı yaşadışı eylem organize ettikleri, bu eylemlere katıldıkları, bölücü terör örgütünün kırsal yapılanmasına eleman aktarımı faaliyetleri içerisinde bulundukları anlaşılmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise, 1 adet tabanca , delici yaralayıcı aletler, suçta kullanılan veya suç unsuru taşıyan cep telefonları, sim kartları, dijital depolayıcı elde edilmiştir.Gözaltına alınan 10 şüphelinin tamamı 04 Kasım 2013 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır."