Arzu KAYA / İSTANBUL, () GİTTİĞİ tatil beldesinde şezlong kullanımı yüzünden tartıştığı 14 yaşındaki E.G.'nin başının altındaki havluyu çekerek yaraladığı iddiasıyla, Yargıtay Tetkik Hakimi F.A. hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Basit yaralama" suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde mahkeme heyeti karşına çıkan hakim F.A, "Havluları boydan boya serilmiş şekilde yatıyorlardı, havluyu çekmem mümkün değildir. Havluyu çekerek mağdurun boynunda hassasiyet meydana getirmem mümkün değildir. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.
Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 55 yaşındaki Yargıtay Tetkik Hakimi olan F.A. ile 14 yaşındaki E.G. arasında, geçen yıl Ağustos ayında İzmir Dikili Kabakumaltı sahilinde şezlong kullanımı nedeniyle tartışma çıktı. Hakim F.A'nın, kendi sitelerine ait olan şezlongu kullanan E.G.'ye sitem etmesi üzerine kavga çıktı. Hakim F.A.'nın, "Sitede oturmuyorsanız, burada oturamazsınız. Buradan kalkacaksınız. Şezlongların parasını biz verdik" diyerek, E.G.'nin başının altındaki havluyu çektiğinin birden fazla tanık tarafından doğrulandığını belirten savcılık, E.G'nin devlet hastanesi raporuna göre de basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığını kaydetti.

"BASİT YARALAMA" SUÇU, SANIĞIN HAKİM OLMASI NEDENİYLE AĞIR CEZA'DA
İzmir Dikili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda belirtilen "Hakim ve savcıların kişisel suçları hakkında soruşturma, ilgilinin yargı çevresinde bulunduğu ağır ceza mahkemesine en yakın ağır ceza mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısına ve son soruşturma o yer Ağır Ceza Mahkemesi'ne aittir" maddesi gereğince, takipsizlik kararı ile Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Yargıtay Tetkik Hakimi F.A. hakkında "Basit yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

"ŞEZLONGU ALABİLİR MİYİM DEDİM"
Sincan 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz sanık Yargıtay Tetkik Hakimi F.A. ve müşteki E.G.'nin avukatı katıldı. Duruşmada savunma yapan hakim F.A., suça konu olayın gerçekleştiği sitenin plajının Yargıtay Başkanlığı tarafından oluşturulduğunu belirterek, çocuğun daha arkada bir sitede oturduğunu ifade etti. Olay günü saat 16.00 sıralarında oğlu, yengesi ve yeğeniyle plaja indiğini söyleyen hakim F.A., "Boş şezlong bulamadığımız için, kendilerine bu sitede oturup oturmadıklarını sordum. Sarışın olan bayan, 'Biz her zaman geliyoruz, misafiriz' dedi. Ben de 'Şezlongu alabilir miyim?' diye sordum. Şezlongun üzerinde havlu vardı, esmer olan bayan aldı. Ben de şezlongu öbür şemsiyenin yanına çekmeye başladım. O sırada sarışın bayan yüksek sesle konuşmaya başladı, plajdakiler bize baktı. Ben de yanına yaklaşıp, 'Herkes bize bakıyor, bir şey zannedecekler' dedim. Arkamdan gelen iri yarı bir adam eliyle beni ittirdi. Bana dokunamayacağını söyledim. Beni plaja doğru fırlattı" dedi.

"SUÇSUZUM, BERAATİMİ İSTİYORUM"
Oğlu Sinan'ın da olaya karıştığını ifade eden Hakim F.A., "Oğlum da darp edildi. Daha sonra Jandarmaya haber verildi. Bu sırada 2 bayan güneşlenmeye devam ediyordu. Havluları boydan boya serilmiş şekilde yatıyorlardı, havluyu çekmem mümkün değildir. Havluyu çekerek mağdurun boynunda hassasiyet meydana getirmem mümkün değildir. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ
E.G.'nin avukatı ise müvekkilinin Türk ve Amerikan vatandaşı olup New York'ta oturduğunu belirterek, "Burada konu, yüz üstü yatan birinin havlusunun çekilmiş olmasıdır. Havlu o kadar sert çekilmiştir ki, boynu kırılma noktasına gelmiştir" dedi.
Mahkeme heyeti, gelecek celse tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.