DENİZLİ’de oynanan Dokuzkavaklarspor ile Denizligücü amatör küme U17 maçında, orta hakem Mehmet Dişçi’nin, kırmızı kart gösterip oyundan attığı futbolcu 16 yaşındaki Osman Doğan’ı hakem odasına getirtip, dövdüğü ileri sürüldü. Odadaki polis, hakemi sakinleştirirken, Doğan hastaneye giderek rapor aldı. Futbolcu ile hakem birbirlerinden şikayetçi oldu.
Olay, Karşıyaka Mahallesi Saraçoğlu Stadı’nda geçen cumartesi Dokuzkavaklarspor ile Denizligücü arasında oynanan U-17 karşılaşmasının ilk yarısında meydana geldi. Maçın orta hakemi Mehmet Dişçi, karşılaşma 2-0 Denizligücü’nün lehineyken Dokuzkavaklarspor aleyhine penaltı verdi. Bu karara sinirlenen Dokuzkavaklarspor’lu futbolculardan Osman Doğan, penaltıya itiraz etti. Bunun üzerine maçın orta hakemi Mehmet Dişçi, Dokuzkavaklarspor futbolcusu Osman Doğan’ı çift sarı karttan kırmızı kart göstererek oyundan attı.
MAÇI TATİL ETTİ
Dokuzkavaklarspor’lu futbolcuların itirazları devam edince hakem Dişçi, yardımcılarına yanına çağırarak soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Orta hakem Mehmet Dişçi sahada bulunan polise, kırmızı kart gösterip oyundan attığı Dokuzkavaklarspor’dan Osman Doğan’ı hakem odasına getirmelerini istedi. İki polis memuru Doğan’ı hakem odasına getirdi. Maçın hakemi Dişçi, iddiaya göre kırmızı kart ile oyundan attığı Osman Doğan’ı, boğazını sıkarak tartaklamaya başladı.
ARAYA POLİS GİRDİ
Bu sırada polis memuru, hakeme müdahale edip engelledikten sonra sakinleştirdi. Polis memuru, Doğan’ı odadan çıkarttıktan sonra futbolcuya saldırdığı ileri sürülen hakem hakkında 'futbolcuyu dövdüğü' gerekçesiyle tutanak tuttu. Boynu ve yüzünden yaralanan futbolcu Doğan, hastaneye giderek darp raporu aldı. Futbolcu ile hakem birbirinden şikayetçi oldu. Polis merkezinde ifadeleri alındı.
BABASI OLAYIN ŞAŞKINLIĞINI YAŞADI
Dokuzkavaklarpor Kulüp Başkanı ve hakemden dayak yediği iddia edilen Osman Doğan’ın babası Mustafa Doğan, oğlunu hakemin neden dövdüğünü anlamadığını dile getirip, "Maçta iki penaltı oldu. İkisini de oğlum yaptırdı. Hakem çift sarı karttan oğluma kırmız kart göstererek oyundan attı. Maçı tatil etti. Daha sonra polis nezaretende oğlumu soyunma odasına çağırmış. Bir polis memuru da oğlumla soyunma odasına girmiş. Ne olduysa burada olmuş. Ben olay anında stat dışındaydım. Oğlumun boynunda tırnak izleri var. Kendisinden şikayetçi olduk. Hakem de bizden şikayetçi oldu. Her şeyi polis memuru gördü. Polis, hakem hakkında da tutanak tuttu" dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürerken yarıda kalan maçla ilgili kararı tertip komitesinin vereceği kaydedildi.