Terör örgütü PKK'nın Şemdinli'de düzenlediği hain saldırıda hayatını kaybeden sivillerin de isimleri belli olmaya başladı. Hain saldırıda yaşamını yitirenler arasında 24 yaşındaki öğretmen Oğuz Uysal da var!
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin jandarma kontrol noktasına bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren sivillerin isimleri belli oldu.
Şemdinli’nin Korgan Köyü Akbal Mezrası’nda yaşayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Oğuz Uysal, 2 yıl önce öğretmen olarak atandı. Yüksekova Esendere Beldesi’nde öğretmenlik yapan Uysal, bugün görev yerine dönerken, PKK’nın bombalı saldırısında hayatını kaybetti. Oğuz Uysal’ın 12 kardeşten 4’üncüsü olduğu belirtildi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ 3 ÇOCUK BABASIYDI
Saldırıda hayatını kaybeden minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat ise 3 çocuk babasıydı. Bahri Fırat, bu sabah saatlerinde Şemdinli’den yolcularını aldıktan sonra Yüksekova’ya gitmek üzere duraktan ayrıldı. Yaklaşık 20 kilometre gidebilen Fırat da diğerleri gibi kimlik kontrolu sırasında beklerken meydana gelen patlamada ağır yaralandı. Fırat kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.