BURSA’nın Orhangazi İlçesi yakınlarından geçen İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu tünel inşaatında hafriyat boşaltılan kamyon ters takla atarak devrildi. Kamyon şoförü 27 yaşındaki Ahmet Salih öldü.
Kaza, dün akşam, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu Orhangazi geçişindeki yol çalışma alanında meydana geldi. 54 RF 190 plakalı kamyonu ile otoyol şantiyesinde çalışan Ahmet Salih, Samanlı Tüneli’nden çıkan hafriyatı kamyonuna yükleyerek otoyol çalışmasının olduğu Yeniköy altındaki bölüme geldi. Kamyonu ile son turunu yapıp vardiyasını diğer şoföre bırakması gereken Ahmet Sakin’in şantiye alanına dönmemesi üzerine arkadaşını aramaya çıkan otoyol şantiyesindeki mesai arkadaşları, Yeniköy altında hafriyat dökülen alanda kamyonu ters dönmüş halde buldu.
Ahmet Sakin’in arkadaşları ters dönmüş haldeki kamyonu görünce durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sevk edilen sağlık ekipleri ve jandarma, Adapazarı’nda oturan ve çalışmak için kamyonu ile birlikte otoyol şantiyesine gelen evli ve 4 çocuk babası Ahmet Salih’in kamyonun içinde sıkışarak öldüğünü belirledi. Cesedin çıkarılamaması üzerine gelen savcı, kamyonun vinç ile kaldırılması talimatını verdi. Vinç ile kaldırılan kamyonun içinde sıkışan sürücü Ahmet Salih cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otoyol şantiyesinde meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.