HAFİF TİCARİ ARAÇ 30 METREDEN BULAM ÇAYI'NA YUVARLANDI
Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde, hafif ticari araçla, kamyonetin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Ölenlerin yakınları yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.
Kaza, akşam saatlerinde Çelikhan-Malatya karayolunun 7'nci kilometresinde meydana geldi. Malatya yönüne giden Hasan Ayvaz yönetimindeki 02 AV 903 plakalı hafif ticari araç, karşı yönden gelen Aydın Akar yönetimindeki 63 PA 559 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada çarpışmanın etkisiyle hafif ticari araç, 30 metrelik şarampolden Bulam Çayına devrildi. Araçtaki; Şeyho Öksüz, eşi Kibariye Öksüz ile Çiçek Ayaz ve Yıldız Kaplan olay yerinde öldü. Hafif ticari araç ile kamyonette bulunan Zeynep Kaplan, Latife Kılınç, Taner Ayvaz ve Hanife Coşkun ile isimleri öğrenilemeyen 3 kişi de yaralandı.
Kaza ihbarının ardından bölgeye çok sayıda jandarma, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Olay yerindeki yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Çelikhan, Adıyaman ve Malatya'daki hastanelere sevk edildi. Acil serviste tedavilerine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi. Hayatını kaybedenlerin cesetleri de olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için morga gönderildi. Kaza ihbarını alarak olay yerine gelen kazazede yakınları ise sinir krizi geçirdi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Selim SONKAYA-Mahir ALAN/ ÇELİKHAN (Adıyaman), ()

SS, MA (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)