BURSA’nın Orhangazi İlçesi yakınlarında başıboş ata çarpan hafif ticari araçtaki 3 kişi yaralandı. At ise telef oldu.
Kaza, dün gece saat 23.30’da Orhangazi-Yalova karayolu Süpürgelik mevkiinde meydana geldi. Yalova’dan Orhangazi yönüne giden 23 yaşındaki Sercan Dursun yönetimindeki 16 HAD 78 plakalı hafif ticari araç, Süpürgelik mevkiinde başıboş gezen ve ana yola aniden fırlayan ata çarptı. Çarpmanın şiddeti ile yaklaşık 30 metre savrulan at, yol kenarındaki  çukura düştü.
Hasar gören hafif ticari araçta bulunan sürücü Sercan Dursun ile arkadaşları 20 yaşındaki Özge Gündüz ve 22 yaşındaki Gülpınar Yoğurtçu yaralandı. Yaralı 3 genç 112 Acil Servis ambulansıyla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hafif ticari aracın çarptığı ve telef olan atın kime ait olduğu ise belirlenemedi. Üzerinde semeri olan ve ipini koparıp ana yol kenarında gezerken aracın çarpması sonucu telef olan atın sahibinin belirlenmesi için polis ve jandarma çalışma başlattı. Yaralanan ve hastaneye kaldırılan yaralı gençlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedilirken, jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

HB(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)