HAC vazifesi için gittiği Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde, otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve tedavi altına alınan Manisalı 75 yaşındaki Sidret Öztürk, ambulans uçakla önce İzmir’e ardından da karayoluyla Manisa’ya getirildi.
Mekke’ye hac görevini yapmak için eşi Şevket Öztürk ile birlikte giden Sidret Öztürk, 15 gün önce yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin altında kaldı. Ağır yaralanan 7 çocuk annesi Öztürk, günler sonra Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na getirildi. Omurga ve kalçasında kırık bulunan ve solunum güçlüğü çeken Öztürk, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'ne götürülüp yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Hastanede Sidret Öztük'ü, kardeşi Mehmet Şerif Kılıç karşıladı. Ablasının yaşadıklarını anlatan Kılıç, "Ablam ile eniştem hacca beraber gittiler. İlk kez gitikleri hac görevlerini bitirdikten sonra çarşıdan bir şeyler alıp dönerken yolda araba çarpmış. Bize verilen bilgi şu anda bu kadar. Kendisini hastaneye getirdiler ama görüşemiyoruz" dedi.
Şevket Öztürk de eşiyle çarşıya gittikleri sırada kazanın meydana geldiğini söyledi. Eşinin Manisa'ya getirilmesinden çok mutlu olduklarını söyleyen Öztürk, emeği geçenlere teşekkür etti.