Ali AKSOYER/İSTANBUL() KENDİLERİNİ turist olarak tanıtıp Türk parasını tanımak istediklerini söyleyerek kandırdıkları vatandaşların gösterdikleri paraları el çabukluğu ile çaldıkları iddia edilen İran uyruklu 2 kişi yakalandı. Mağdurlar tarafından teşhis edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada kendilerini turist olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan İran uyruklu G.S.A.H.(37) ile M.G.(29) polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin üzerinden 2 bin Euro ve 2 bin 522 dolar çıktı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen şüphelilerin yapılan sorgularında Nisan ve Mayıs aylarında İstanbul'da meydana gelen 7 olayın failleri olduğu ortaya çıktı. Polis soruşturmasında şüphelilerin dolandırıcılık yaparken kullandıkları yöntemler de ortaya çıktı. Bazı olaylarda şüphelilerin vatandaşları, kendilerini turist olarak tanıtarak yoldan çevirdikleri tespit edildi. Vatandaşlara Türk parasını tanımak istediklerini söyleyip ceplerinden para çıkarmalarını sağlayan şüphelilerin, daha sonra bunları ellerine alıp sayar gibi yaparken el çabukluğu ile çaldıkları öğrenildi. Bazı olaylarda şüphelilerin bakkal yada döviz büfesi gibi işyerlerine de giderek küçük alışverişler yaptıkları, para alışverişi sırasında el çabukluğu ile hırsızlık yaptıkları belirlendi.

KAMERALARDAN NASIL ÇALDIKLARINI GİZLEMİŞLER

Olay sırasında çekilen güvenlik kameralarında, şüphelilerin ellerine aldıkları paraları saydıkları görüntüler bulunuyor. Şüphelilerin bir tırnak hareketi ile banknotların bir kısmını ellerinin altına saklama anlarının ise, kameralar tarafından görüntülenemediği belirtildi. Çok hızlı bir şekilde bu işlemi yapan şüphelilerin ayrıca diğer elleriyle de perdeleme yaparak mağdurların olayı fark etmesini engelledikleri öğrenildi.

Poliste yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞÜPHELİLERİN KARIŞTIĞI OLAYLAR

 1-) 24.04.2014 günü Beyoğlu ilçesinde H.D.'den tırnakcılık ile 800 TL'nin çalınması,

2-) 14.04.2014 günü Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Y.Y.'den tırnakçılık yaparak 3 bin 300 Amerikan Doları'nın çalınması,

3-) 17.04.2014 günü Bayrampaşa'da H.U.'dan tırnakçılık yaparak bin 710 TL'nin çalınması,

4-) 06.05.2014 günü Küçükçekmece'de S.Ç.'den tırnakçılık ile bin 500 TL'nin çalınması,

5-) 12.05.2014 günü Sakarya'da E.B.'den tırnakçılık ile bin 100 TL'nin çalınması,

6-) 11.05.2014 günü Kocaeli, Gebze'de Ö.K.'den tırnakçılık ile 2 bin 400 TL'nin çalınması,

7-) 11.05.2014 günü Kocaeli'nde A.Ş.'den tırnakçılık ile 600 TL'nin çalınması.

 AA (FOTOĞRAF)