KARTAL’da müşteri olarak bindikleri taksinin şoförünü elektro şok cihazı ve bıçakla tehdit ederek gasp eden Gürcistan uyruklu iki kişi polis tarafından kısa sürede yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken polis olaya katılan bir kişiyi daha arıyor.
Kartal’da polisi arayan Hayrettin B. kullandığı taksiye müşteri olarak binen 3 kişinin kendisini elektro şok cihazı ve bıçakla tehdit ettiğini, cüzdanını ve cep telefonunu gasp ettiğini söyledi. Poliste ifade veren Hayrettin B., “Arabama Samandıra’dan bindiler. Güngörene’e gideceklerini söylediler. Yolda fikir değiştirip Kartal’a döndük. Bu sırada boğazıma bıçak dayayıp elektro şok cihazını çalıştırdılar. Paramı ve cep telefonumu aldıktan sonra yaya olarak kaçtılar.” dedi.
Olayın duyulmasının ardından harekete geçen polis taksici Hayrettin B.’nin verdiği eşkaller doğrultusunda şüphelileri aramaya başladı. Olaydan iki saat sonra Önleyici Hizmetler Büro Amirliğine bağlı ekipler yolda yürüyen iki kişiyi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheliler Gürcistan uyruklu Zakaria A.(40) ile Tavas A.(39) taksici Hayrettin B. tarafından teşhis edildi.
Poliste suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Polis olay sırasında araçta bulunan bir kişiyi daha arıyor.