NEVŞEHİR'de yakalanan, çeşitli illerde hırsızlık olaylarına da karışan Gürcistan uyruklu 4 kişi tutuklandı
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı mahallelerdeki 4 evin soyulması üzerine çalışma başlattı. Polis, soyulan bir evin bulunduğu apartmandaki güvenlik kamerası görüntülerinden, hırsızların eşkalleri ve kullandıkları yabancı plakalı otomobili belirledi. Hırsızlık şebekesi üyelerinden biri izinli olarak evinde bulunan bir polis memurunun kapısını çaldı. Kapıda bir süre konuşunca polis memuru durumdan şüphelendi ve 155 Polis İmdat telefonuna durumu bildirdi.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de Ragıp Üner Mahallesi'nde yabancı plakalı otomobili durdurdu. Durdurulan araçtaki Gürcistan uyruklu G.K, G.G, L.A ve G.L.’nin daha önce güvenlik kameralarından tespit edilen hırsızlar olduğunu farkeden polisler, 4 kişiyi gözaltına aldı.
Zanlıların bulunduğu otomobil ve üzerlerinde yapılan aramada kapı göbeklerini kırarak girdikleri evlerden aldıkları çeşitli elektronik eşyalar, cep telefonları, ziynet eşyaları, TL ve döviz cinsindeki para ve hırsızlık yapmak için kullandıkları malzemeleri ele geçirdi.
Sorgularında bir süre önce Gürcistan'dan geldikleri ve çeşitli illerde hırsızlık olaylarına karıştıkları öğrenilen 4 zanlı tutuklanarak Nevşehir Cezaevi’ne gönderildi.

SK(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)