Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, TEM Otoyolu kenarındaki dinlenme tesisinde bir gurbetçinin otomobilinden içerisinde 2 bin 20 Euro, 3 altın yüzük ve pasaportların bulunduğu çantayı çalan 2 Kosovalı hırsız, kiraladıkları aracı İstanbul'da teslim ederken yakalandı.
Geçen hafta İstanbul'dan kiraladıkları 34 VG 2816 plakalı otomobille yola çıkan 57 yaşındaki Enver Nushi ile 31 yaşındaki Luan Gerguri, Bolu'da TEM Otoyolu üzerindeki bir dinlenme tesisine geldi. Kosovalı iki kişi, BL265BW Avusturya plakalı otomobili park eden sürücünün tesislerine gitmesini bekledikten sonra, araçtaki çantayı alarak kaçtı.
Aracına geri dönen İbrahim Kotay çantasının çalındığını fark edince jandarmaya ihbarda bulundu. 2 bin 20 Euro para, 3 altın yüzük ve pasaportları çalan hırsızlar güvenlik kameralarına yakalanırken, kiraladıkları aracın plakası belirlendi.
Otomobilin kiralandığı firmaya ulaşılarak konu hakkında bilgi verildi. Olaydan bir gün sonra Enver Nushi ile Luan Gerguri aracı teslim etmek için geldikleri sırada gözaltına alındı. İki kişi İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Maltepe 3 Nolu L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

MY,TB(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)