Tufan HAMARAT/İZMİR, () - EGE Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin farklı tarihlerde kentte yaptığı 7 ayrı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 40 bin TL olan uyuşturucu, gümrük kaçağı elektronik eşya ve sigara ele geçirdi. Aralarında üniversite öğrencisinin de bulunduğu 8 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, Alo 136 Gümrük Muhafaza Hattı'na gelen ihbarların değerlendirilmesinin yanısıra, kendi çalışmalarıyla da kentteki gümrük kaçakçılığının önüne geçmek için yoğun bir çaba harcıyor. Bu kapsamda Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Amsterdam'dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Türk vatandaşı E.K.'nin hareketlerinden şüphelenince, valizinde yapılan aramada 60 sigaraya sarılmış toplam 73 gram esrar, Çin'den C.İ. adına gönderilen kargoda 104 gram sentetik esrar, Almanya'da Rostock Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve Türk vatandaşı olan C.K.'ye Hollanda'dan gönderilen kargodan şüphelenilmesi üzerine yapılan kontrolde şeffaf poşet içinde sert parçacıklar halinde kurutulmuş, piyasada az rastlanan, uyuşturucuların etken maddesi psilosibin olan, halk arasında büyülü (sihirli) mantar olarak bilinen ve kullanıldığında halüsinojen etki yapan 63 gram uyuşturucu mantar ele geçirdi.
Operasyonlar kapsamında her biri gümrük kaçağı olan 37 elektronik sigara, 700 paket sigara, 4 bin 800 makaron, 58 el telsizi ve Hollanda'dan kargoyla Türkiye'ye gönderilen 4 gram bonzaiye el konuldu. Gözaltına alınan 8 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

TH(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)