Arzu KAYA- Elvan EZBER/ İSTANBUL, () MALTEPE Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin görülecek dava öncesinde adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı.
Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşma öncesi güvenlik nedeniyle adliyenin B bloğunda bulunan açık otopark, araç girişine kapatıldı. Araçlar diğer bloklarda bulunan otoparklara yönlendirildi.


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Öte yandan adliyenin giriş kapısı, demir barikatlarla çevrildi. Çok sayıda TOMA aracı ve çevik kuvvet otobüsünün de bulunduğu adliye bahçesinde çok sayıda çevik kuvvet polisi de bekliyor. İtfaiye arabası ve ambulansın da hazır bulunduğu adliye bahçesinde geniş güvenlik önlemi alındı.

GÜLSUYU KÖPRÜSÜNDE DE ÖNLEM
Bu sırada davayı takip edecek olanların Gülsuyu Köprüsü'nden adliyeye yürüyeceği bilgisi üzerine Gülsuyu köprü girişinde polis ekipleri, çevik kuvvet, TOMA ve zırhlı araçlarla geniş güvenlik alındı. Polis hem dürbünle çevreyi izliyor hem de yoldan geçen şüpheli araçlar da kontrol ediliyor.

311 SAYFALIK İDDİANAME HAZILANDI
311 sayfalık iddianamede "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Nitelikli yağma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma" gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 35 sanık bulunuyor.

(FOTOĞRAF)