GEZİ Parkı olaylarını protesto ederken, polis tarafından İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde gözaltına alınan meslektaşlarına, Bursa Adliye Sarayı içinde basın açıklamasıyla destek veren avukatlar hakkında soruşturma açıldı. Aralarında Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz ile Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Aslı Evke Yetkin’in de bulunduğu 17'si avukat 18 kişi, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet'le suçlanıyor. 
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde geçen yıl 11 Haziran’da Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen avukatların gözaltına alınmasına tepki gösteren Bursalı meslektaşları, Bursa Adalet Sarayı içerisinde basın açıklaması düzenledi. Baro Başkanı Ekrem Demiröz’ün konuşmasının ardından 'Her yer Çağlayan' sloganı atan avukatlar, alkışlarla meslektaşlarına destek verdikten sonra olaysız dağıldı.
'SAVUNMAYA YÖNELİK SALDIRIDIR'
Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi Başkanı Aslı Evke Yetkin, yaptıkları gösterinin ardından, Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca, kendisi ve Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Yardımcısı İsmail Mete, Halkın Kurtuluş Partisi İl Başkanı Avukat Halil Ağırgöl'ün bulunduğu 17 avukat ile Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin hakkında, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı. Aslı Evke Yetkin şöyle dedi:
"Meslektaşlarımıza yönelik saldırıya karşı yapılan basın açıklanmasının soruşturulmak istenmesi, savunmaya yönelik saldırı niteliğindedir. Kaldı ki yapılan basın açıklaması bir demokratik tepkinin dile getirilmesiydi. 2911 sayılı yasaya aykırı, kamu düzenini bozan bir eylem, etkinlik de olmamıştır. Konuyla ilgili Perşembe günü de Bursa Barosu Başkanlığı ve meslektaşlarımızın katılımıyla bir basın açıklaması düzenlenecektir."