Habib ATAM/İSTANBUL, () ORGANİZE Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin avukatlarından Nejdet Solmazgül, İstanbul Emniyet Müdürlüğü karşısında basın açıklaması yaptı.
Solmazgül, "Sürecin başından beri gerek başbakan, gerekse diğer siyasiler tarafından, ifade edildiği gibi bu bir projedir" derken operasyonların özel seçilmiş hakimlerin atanması sonrası başlatıldığı iddia etti.

DİNLEME SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Emniyet tarafından yapılan dinlemelerle ilgili yasal süreci anlatan Nejdet Solmazgül, "Dinleme talebi mahkemece tamamen mevcut düzenlemelere göre, değerlendirilip kabul edilmekte, veya reddedilmektedir. Kabul halinde alınan karar TİB'e gönderilmektedir.
TİB izniyle dinleme başlamaktadır. Dinleme başladıktan sonra, suç bulunması halinde ilgili emniyet birimine bildirilmekte, sonraki süreç ilgili birim tarafından takip edilmekte ve yapılan dinlemeler yine yasal düzenlemelere uygun olarak imha edilmektedir" dedi.
Solmazgül, operasyon kapsamında inceleme konusu yapılan 29 dinlemenin tamamı bu yasal prosedüre uygun olarak mahkeme kararıyla yapıldığını ifade etti.

"DİNLEDİKLERİNİ YAZDIKLARI İÇİN GÖZALTINA ALINDILAR"
Solmazgül, gözaltına alınan polislerin, "Suç olmadığı tüm emareleriyle belli olan bir tek bölgede imzası var diye polisler gözaltına alınmışlardır. TİB'den gelen verileri dinleyip yazıya dökme görevi ifa eden polisler, bu görevlerini yaptığı için gözaltına alınmışlardır" diye konuştu.

"SAVCININ EL ÇEKTİRİLMESİ İÇİN HSYK'YA ŞİKAYETTE BULUNULACAK"
Soruşturmayı yürüten savcının tarafsızlığını yitirdiğini iddia eden Solmazgül, “Yine dosyaya özel olarak atanan savcı '12 Eylül'de olduğu gibi 500 bin kişiyi gözaltına alırız' şeklinde skandal bir ifadeye yer vermiştir. Bu beyanıyla tarafsızlığını kaybeden savcının göreve devam etmesi mümkün değildir; derhal soruşturmadan el çektirilmesi gerekmektedir. Bu savcının soruşturmadan el çektirilmesi için başsavcılık nezdinde başvuru yapıldığı gibi HSYK'ya da şikayette bulunulacaktır" dedi.

(FOTOĞRAF)