BAKAN EKER, ZİYARET ETTİ
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün BDP mitinginden sonra çıkan olaylarda iddiaya göre polisin attığı gaz fişeğinin kulağının arkasına isabet etmesi sonucu yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer'i hastanede ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu konuda Berkin Elvan benzetmesinin yapılmasının doğru olamayacağını söyledi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile birlikte Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan 10 yaşındaki Mehmet Ezer'i ziyaret ederek, ailesi ve doktorlarla görüşen Bakan Eker, çıkışta yaptığı açıklamada çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Bakan Eker, şunları söyledi:
"Kulak arkasında 3-4 santimlik bir kesik ve çökme var bir darbeye bağlı olarak. Ama hayati tehlikesi yok, şuuru açık. Bunun neden kaynaklandığı ile ilgili şu anda araştırma yapılıyor. Bir taş mı, bir çarpma mı, bir gaz fişeği mi? Bunların hepsi ayrıntılı bir şekilde inceleniyor. İçişleri Bakanlığımız 2 müfettiş görevlendirilmiş durumda. Onlar ayrıntılı bir şekilde konuyu inceliyor. Ailesi, olayın fail ve faillerin bir an önce açıklığa kavuşturulmasını istiyor."
Mehmet Ezer'in yaralanmasının sosyal medyada Berkin Elvan olayı ile benzetilmesi ile ilgili bir soru üzerine ise Bakan Eker, "Berkin Elvan benzetmesi hiç doğru değil" dedi. Her şeyin soruşturma sonucunda ortaya çıkacağını anlatan Bakan Eker, şöyle dedi: "İnsanların aklında bir soru varsa bunun netleştirilmesi lazımdır. Eğer iddia edildiği gibi bir gaz fişeği ise sıkıldığı saat, kaç tane sıkılmışsa belli, bunların hepsi o soruşturmada ortaya çıkacak. Ortada hekimlerin raporu var. Gerek ilk müdahaleyi yapan hekimin, gerek buradaki hastane şartlarında bulgular ve raporlar var gaz fişeği ile ilgili bir şey varsa, bu zaten ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla buna ait failler de netleşecek. Bu benzetmeler bana göre yakışıksız."
BAŞHEKİM ALAN: HIZLA TOPARLANIYOR
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan da Mehmet Ezer'in durumunun iyi olduğunu belirterek, "Sağ kulak arkasında minimal bir lokal travma var. Beyinde her hangi bir hasar yok, gayet iyi. Hızla toparlıyor. Beyinde hasar olmaması, travmanın minimal olması, bu toparlanma sürecini hızlandırdı. Şuna gayet sağlıklı gözüküyor. Yoğun bakımda bugünde tedbir amaçlı müşahede altında tutacağız. Durum böyle seyrederse çok kısa sürede yoğun bakımdan çıkartacağız" diye konuştu.
BABA EZER; "TABİİ Kİ POLİS YAPMIŞ"
Silvan Fevzi Çakmak İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi olan Mehmet Ezer'in inşaat işçisi babası Nazmi Ezer de hastanede oğlunun sağlığına kavuşmasını bekliyor. Silvan'da dünkü BDP mitingine kendisinin de katıldığını, ancak 9 çocuğundan 8'incisi olan Mehmet'in yaralandığını görmediğini belirten Nazmi Ezer, olayı şöyle anlattı:
"Miting olaysız bitti. Herkes evine gitti. Ben de eve gittim. Küçük oğluma 'git Mehmet'i çağır' dedim. Sokakta oyun oynuyormuş. Gitti geldi 'ben Mehmet'i görmedim' dedi. Aradan 5 dakika geçmeden baktım bağırıp çağırmalar oldu, dediler böyle bir olay olmuş. Biz hemen hastaneye koşup gittik. Çocuklar görmüş arabadan inmiş gaz fişeğini atmış, binmiş tekrar gitmiş. Tabi ki polis yapmış. Başka kim olabilir gaz fişeği kimde var. Davacıyım bunu yapanların adalete teslim edilmesi gerekiyor. Bunu bekliyoruz."
CHP'Lİ VEKİL DE EZER'İ ZİYARET ETTİ
Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Mehmet Ezer'i CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın'da hastanede ziyaret ederek yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bayram BULUT- Ergün YILMAZ/DİYARBAKIR, () -

EY,BB(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)