Elvan EZBER İSTANBUL, () ÜMRANİYE'de okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde görevlerinden alınan okul müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto gösterisi yaptı. Müdürler, kendilerine verilen teşekkür ve başarı belgelerinin fotokopilerini yaktı.

Okul yöneticilerinin değerlendirme işlemleri sonucunda yurt genelinde birçok okulda müdür yeterli puanı alamadığı gerekçesiyle görevinden alındı. Puanlamada haksızlık yapıldığını öne süren okul müdürleri Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanlığı öncülüğünde Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Katılımcılar, "Bu yaşanan ikinci 28 Şubat'tır", "Başarı, üstün başarı, maaşla ödüllendirme aldım. Görevime son verildi" yazılı döviz açtı. Müdürler, "Adalet dediniz hakkımızı yediniz" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, "İstanbul ilinde 1477 kurum müdürü değerlendirmeye alınmış. 690 kişi 75 üzeri not verilerek yerlerinde kalmışken tam 787 kurum müdürü sözde başarısız sayılarak görevden alınmışlardır. Ümraniye ilçesinde de durum bundan farklı değildir. Değerlendirmeye alınan 53 okul müdürünün 28 tanesi sözüm ona yetersiz bulunarak okul müdürlüğü görevlerine son verilmiştir. Değerlendirme sonuçlarına göre torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Yıllarını eğitime adamış okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Buradan açıkça ilan ediyorum kurumlarda doğabilecek gerginliklerin sorumlusu bu kararlara imza atanlardır. Milli Eğitimde açık bir kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Tüm okul yöneticilerimiz bilmelidir ki, gerçekçi olmadan verilen her puan hukuka aykırıdır. Bu noktada yapılan değerlendirmede görev süresi uzatılmayan okul müdürlerimiz haklarını hukuk önünde aramalıdır. Sendikamız da bu konuda her türlü hukuki desteği sağlayacaktır" dedi.

Müdürler, açıklamanın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen teşekkür ve başarı belgelerinin fotokopilerini yaktı.

(FOTOĞRAF)