KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde geçen yıl 13 yaşındaki Ö.Y.'ye tecavüz etmekle suçlanan 4'ü tutuklu, 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, Ö.Y.'nin ruh salığının bozulup bozulmadığına ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun gelmemesi nedeniyle ertelendi. Duruşmanın ardından ellerinde pankartlarla protesto gösterisi yapan Kocaeli Kadın Platformu üyeleri ile sanık yakınları arasında gerginlik çıktı. Çıkan arbede, polisin müdahalesiyle sonlandırıldı. Olayla ilgili tutuklu diğer sanık astsubayın dosyası ise askeri mahkemeye gönderilmişti.
Gölcük İlçesi'nde meydana gelen olay, geçen yıl Haziran ayında ortaya çıktı. O tarihte 13 yaşında olan Ö.Y., okulda arkadaşlarına bazı kişilerle cinsel ilişkiye girdiğini anlatması ve bu durumu öğretmeninin de öğrenmesi üzerine annesine bilgi verildi. Annesinin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunması üzerine, Ö.Y. ile ilişkiye girdikleri ileri sürülen 24 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 14 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye çıkarılan, aralarında 1 astsubayın da bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı, 1 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Açılan davanın bir önceki duruşmasında ise şüphelilerden Ş.T., S.A., E.D. ve İ.K. da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 4 sanığın tutuklu yargılanmasının devamına karar verilirken, tutuklu diğer sanık astsubayın dosyası ise askeri mahkemeye gönderilmek üzere ayrıldı.
ADLİYE BİNASININ ÖNÜ KARIŞTI
Davayla ilgili bugünkü duruşma başlamadan önce her duruşma öncesi olduğu gibi Kocaeli Kadın Platformu üyeleri ellerinde pankartlarla Kocaeli Adliyesi önüne geldi. Platform adına konuşan Aysun Türkdönmez, geçen yıl Haziran ayında Gölcük'te cinsel istismara uğrayan 13 yaşıdaki Ö.Y.'nin kokuşmuş düzenin mağdurlarından olduğunu söyleyerek, kadına yönelik şiddet ve tecavüzlerin sona ereceği güne kadar mücadele edeceklerini söyledi. Aysun Türkdönmez, devlet korumasına alınan Ö.Y.'nin konulduğu yurttan kaçtığını ve bu süre içinde de 17 kişinin daha tacizine uğradığını iddia etti.
RAPOR GELMEDİ, DURUŞMA ERTELENDİ
Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar C.B., V.A., A.E.T. ve U.N.K. ile sanıkların yakınları katılırken, basın mensupları duruşma salonuna alınmadı. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen Ö.Y.'nin ruh sağlığının bozulup bozulmadığı ile ilgili raporun gelmemesi ve duruşmaya bugün gelmeyen Ö.Y.'nin annesinin ifadesinin alınması amacıyla duruşmayı 20 Şubat 2013 tarihine erteledi.
ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
Duruşma çıkışında ise ellerindeki pankartlarla protestolarını sürdüren Kocaeli Kadın Platformu üyeleri ile tutuklu sanıkların yakınları arasında tartışma çıktı. Karşılıklı laf atmalarla gerginlik büyürken, tutuklu yakınlarından bazıları platform üyesi kadınların üzerine yürüdü. Çıkan arbedeye, polisler müdahele etti. Sanık yakınlarını adliye önünden uzaklaştıran polis, gerginliği sona erdirdi.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)