ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi yakınlarında süs bitkileri yetiştirilen bir serada yangın çıktı. Gölbaşı itfaiyesinin söndürmekte güçlük çektiği yangına Ankara itfaiyesi takviye olarak gönderildi. Yangın sırasında barakada bulunan ev tüpleri de patlayınca, alev ve dumanlar gökyüzüne yükseldi. Çıkan yangında sera kül oldu.
Yangın, Gölbaşı-Haymana yolu 3'üncü kilometrede Cemal Çavuş'a ait bir serada dün  saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Çıkış sebebi henüz belirlemeyen yangına, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gölbaşı Belediyesi'ne ait 2 itfaiyesinin başka yangına gitmesi üzerine müdahale edilemedi. Giderek büyüyen yangına müdahale edebilmek için Ankara itfaiye ekiplerinden yardım istendi.
Yangın sırasında barakada bulunan ev tüpleri de patlamaya başlaması sonucu alevler ve kara dumanlar gökyüzünü kapladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın tamamen söndürüldü. Can kaybı olmayan yangında sera ve içinde bulunan ağaçlarla bitkiler kül oldu. Sera sahibi Cemal Çavuş, yetiştirdikleri bitkileri yol güzergahında ve Gölbaşı'nda sattığı belirtildi. İtfaiye ve polis yangının çıkış sebebini araştırıyor.

FOTOĞRAFLI