Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta geçen 12 Ağustos'ta özel maden ocağında meydana gelen göçükten 14 saat sonra sağ kurtarılan 9 maden işçisinden 8'i başka ocaklarda işe yerleştirilecek, 1'ine ise rahatsızlığı nedeniyle işsizlik maaşı ödenecek.
Havalandırma ve gaz ölçüm cihazlarına ilişkin tespit edilen eksiklikler nedeniyle üretim durdurulmasına rağmen çalışmaya devam eden Erci Madencilik'e ait ocak, göçüğün ardından üretime kapatıldı. Şirket, ocağı yeniden faaliyete geçirmek için müfettişlerin belirlediği eksikleri gidermeye çalışırken, göçükten sağ kurtarılan madenciler işten ayrılarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne başvurdu.
İl Müdürü Gönül Demirsu, şirketin işyeri çalışma koşullarını iyileştirmeye çalışırken, işten ayrılan 9 işçinin içeride kalan 1.5 aylık maaşlarını ödediğini, kıdem tazminatlarını da kısa sürede ödeyeceğini beyan ettiğini vurguladı. 9 madencinin mağdur olmaması için girişimde bulundukarını anlatan Demirsu, şöyle konuştu:
"Kentte maden sektöründe istihdam açığı fazla. İşçilerimizi başka bir maden ocağına yerleştirmek için girişimde bulunduk. 8 işçimiz başka bir ocakta kısa sürede istihdam edilecek. Bir işçimiz ise gözünden rahatsız. Ameliyat olması gerekiyor. 3-4 aylık bir iyieşme süreci söz konusu. Biz de bu sürede kendisine işsizlik maaşı vereceğiz."

FOTOĞRAFLI