MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Pınarköy Köyü'nde özel bir firma tarafından işletilen ve göçükte 1 işçinin hayatını kaybettiği krom madeninin 'iş güvenliğine aykırı bulunarak' kapatılmasına karar verildi.
Pınarköy Köyü'ndeki özel bir firma tarafından işletilen krom madeninde, geçen 19 Kasım’da, yerin 80 metre altındaki galeride göçük meydana geldi. Asansörle inilen galerinin 150'nci metresinde çalışan 5 işçiden 3'ü son anda kaçarak canlarını kurtarırken, 2'si göçük altında kaldı. Göçük altında kalan işçilerden, evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Salih Keskin, arkadaşları tarafından kurtarılıp, Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Keskin aynı gün tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Göçük altında kalan diğer işçi 30 yaşındaki Ali Abay ise kurtarma çalışmalarına rağmen hayatını kaybetti. Evli ve bir çocuk babası Abay’ın eşi 21 yaşındaki Filiz Abay ölüm haberiyle büyük acı yaşadı.
İNCELEME TAMAMLANDI, MADEN KAPATILDI
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’na bağlı ekiplerce inceleme yapıldı. Hazırlanan rapor gereği madenin kapatılmasına karar verildi. Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Ocağın 3'üncü katındaki artı 140 kotlu galeri ve bu galeriye bağlı üretim ara katının yer üstüne birbirinden bağımsız ve güvenli yapıda en az iki farklı yoldan bağlandığı, yer altında üretim yapılarak açılan boşluklara ise yeterli tahkimat yapılmadığı, oluşan boşlukların doldurulmadığı, kavşak ve bağlantı noktalarında yapılan tahkimatların yetersiz olduğu bildirildi. İş Müfettişleri heyeti, yukarıda belirtilen hususların çalışanlar için hayati tehlike oluşturması nedeniyle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 25'inci maddesine göre 'işyerinde işin durdurulmasına' karar verdi” denildi.