Bayram BULUT/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi Kabahıdır Köyü'nde define için 40 yıllık bir caminin altına tünel kazıp define ararken, önceki gün meydana gelen göçükte toprak altında kalan Mehmet Demir'in ardından, dün gece de Mehmet Demir'in cesedi çıkarıldı.
Bağlar Kabahıdır Köyü'ndeki tarihi caminin altına tünel kazarak define arayan Mehmet Demir ve Kadir Yüce, önceki gün saat 15.30'da meydana gelen göçük altında kaldı. Haberin duyulması üzerine olay yerine gönderilen Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekibi, AFAD ve 112 Acil Servisi ekipleri, göçük altında kalanları kurtarma çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda 48 yaşındaki Kadir Yüce, aynı gün yaralı olarak göçük altından çıkarılarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak Yüce, doktorların çabalarına rağmen dün hastanede öldü.
Göçük altında kalan Mehmet Demir'i arama çalışmaları dün akşam sonuç verdi. Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, dün saat 22.00'da Demir'in de cesedine ulaşıldığını söyledi. Kaymakam Balaban, ilk gün açılan tünelin başında bulunan 3 kişi hakkında başlatılan yasal işlemin devam ettiğini, konunun yargıya intikal ettiğini açıkladı.