Ali AKSOYER/İSTANBUL() FATİH’de bir işyerinde hırsızlık yapan Gürcistan uyruklu R.S.(37) giydiği ilginç tişört sayesinde yakalandı. Hırsızlık anında ilginç tişörtüyle kameralara yakalanan şüpheli aynı bölgede 15 gün sonra aynı tişörtle dolaşınca polisin dikkatinden kaçmadı.

Tişörtü yüzünden gözaltına alınan Gürcistan uyruklu şüpheli suçunu itiraf etti. Şüpheli polise giydiği tişörtü ülkesinde satın aldığını söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih’de meydana gelen bir hırsızlık olayını ilginç bir şekilde çözdü. 2 Temmuz günü bir işyerine gelen şüpheli bir kişi, alışveriş yapma bahanesiyle işyeri sahibinin kasasındaki cüzdanını alarak kayıplara karıştı. Bir süre sonra cüzdanının çalındığını fark eden işyeri sahibi polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis işyerinin kamera görüntülerini izledi. İzlenen görüntülerde şüpheli kişinin üzerinde ilginç desenler bulunan bir tişört giydiği görüldü. Görüntülerde şüpheli kişinin müşteri gibi içeri girdiği daha sonra kasanın üzerinde bulunan işyeri sahibine ait cüzdanı alarak kaçtığını tespit etti.

AYNI TİŞÖRTÜ GİYİNCE YAKALANDI

Polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Bölgede görev yapan polis ekipleri yaklaşık 15 gün sonra kamera görüntülerindeki tişörte çok benzeyen tişört giyen bir kişinin aynı bölgede dolaştığını belirledi. Bir süre takip edilen şüpheli gözaltına alındı. Hırsızlık görüntülerini tekrar inceleyen dedektifler gözaltına alınan kişinin tişörtüyle, hırsızlık görüntülerindeki kişinin tişörtünün aynı olduğunu tespit etti.

TİŞÖRTÜ ÜLKESİNDEN ALMIŞ
Bunun üzerine gözaltına alınan Gürcistan uyruklu 37 yaşındaki R.S. sorguya alındı. Şüpheli kısa sürede suçunu itiraf etti. Şüpheli R.S. ayrıca cüzdanını çaldığı işyeri sahibi tarafından teşhis edildi. R.S.’nin polise üzerindeki tişörtü ülkesinden satın aldığını söylediği öğrenildi.
Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli adliyeye sevk edildi.

(FOTOĞRAFLI)