BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, girmesi yasak olan yolda freni boşalan 26 ton mozaik tozu yüklü TIR, 2 otomobil ve öğrenci servisine çarptıktan sonra, yan yatarak devrildi. TIR çarptığı okul servisindeki 14 öğrenci ölümden döndü.
Kaza, saat 08.30’da Arapzade Mahallesi Fındıklı Köyü yolunda meydana geldi. Bir taş ocağından mozaik tozu yükleyen Özer Karakulak (35) yönetimindeki 77 DV 772 plakalı TIR, kamyon ve TIR’ların kullanması yasak olan Fındıklı Yolu Caddesi’nden inerken frenleri boşaldı. Yaklaşık 26 ton mozaik tozu yüklü TIR kontrolden çıkarak, yol kenarında park halindeki Muhammet Güler’e ait 77 AL 907 plakalı otomobile çartı. TIR, daha sonra önünde seyreden Bekir Özkaya'nın kullandığı  16 S 7515 plakalı öğrenci servisine ve park halinde bulunan Kurtuluş Kazanasmaz’a ait 16 VJ 574 plakalı otomobile çarptıktan sonra kasası yan yanıtca durabildi. Yol kenarında ve alt kısmında bulunan evlere girmesine metreler kalan TIR, doğalgaz kutusu ve borularına da hasar verdi.
ÖĞRENCİLER ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Frenleri boşalan TIR’ın çarptığı öğrenci servisinin şoförü Bekir Özkaya, araçta bulunan ve ölümden dönen 14 öğrencinin büyük kazadan yara almadan kurtulduğunu, fakat öğrencilerin çok korktuğunu söyledi.
Kaza sonrasında Fındıklı Yolu Caddesi savaş alanına döndü. Devrilen TIR kasası ve kasadan saçılan mozaik tozları yolu tamamen kapattı. 4 aracın karıştığı kazada öğrenci servisi ve otomobillerden birisi kullanılmaz hale geldi. Yasak yolda yürekleri ağza getiren TIR şoförü, mahalle halkının tepkisi karşısında polis tarafından kaza yerinden uzaklaştırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.