GİRESUN’da hükümeti protesto etmek için eylem yapmak isteyen Giresun Üniversitesi (GÜ) Öğrenci Kolektifi grubu üyesi öğrencilere polis müdahale etti. 12 öğrencinin gözaltına alındığı olayda fenalaşan 2 kız öğrenci hastaneye kaldırıldı. 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın 'Evlenen öğrencilerin kredi borçlarını siliyoruz' açıklamasını Atatürk Meydanında canlandıracakları temsili nikah töreni ile protesto etmek isteyen öğrenciler Debboy mevkinde toplanarak Atatürk Alanı'na kadar yürümek istedi.  'Borçları silik dediler evleniik! GRÜ Kolektif' pankartı ile balon ve bayrak taşıyan grubu uyaran polis, bayraksız ve slogansız yürümelerini istedi, bunun yasaya aykırı olduğunu belirterek aksi takdirde gözaltına alınacaklarını söyledi. Polisin izin vermemesi üzerine oturma eylemi başlatan öğrenciler, 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz' diye slogan attı. Polis ile eylemci öğrenciler arasındaki tartışma sürerken olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekibi grubun önünde set oluşturdu. Bunun üzerine öğrenciler de kol kola girerek yürümeye başladı. Aralarında sivil polislerin de bulunduğu yaklaşık 50 polis öğrencilere müdahale etti.
COPLAYIP SÜRÜKLEDİLER
Çevrede bulunan vatandaşların bir bölümü müdahaleye alkışlarla destek verdi, bir bölümü de tepki gösterdi. Öğrencileri coplayan polis, sürükleyerek araçlara götürdü.  Sert müdahalelerle gözaltına alınan öğrenciler kelepçelenip polis otobüsüne bindirilerek Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Fenalaşan iki kız öğrenci ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.  
Olayla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Giresun Şubesi Örgütlenme Sekreteri Özgür Baş, "Öğrenciler demokratik haklarını kullanmak istediler. Ancak polis çetelere karşı uyguladığı şiddeti öğrencilere de uyguladı. Öğrenciler tepki amaçlı bir tiyatro gösterisi yapacaktı. Ama ne yazık ki izin verilmedi. Biz de onların yanındayız" dedi.