GİRESUN’da, çocuk kayıplarının önüne geçilebilmesi amacıyla alınan kararla, 18 yaşından küçüklere şehirlerarası otobüs bileti satılması yasaklandı.
Giresun Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan önerge, Vali Hasan Karahan’ın onaylamasının ardından uygulamaya konuldu. Konuyla ilgili açıklamada,
“Ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan veya kayıp olan çocuk ve gençlerimizin başlarına gelebilecek vahim olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmaması amacıyla yayınlanan önergeye göre, artık şehirlerarası otobüs terminallerinde ve bunların acenteleri ile bilet satış yerlerinde 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılmayacak. 18 yaşından küçükler seyahatleri için velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde ailesiyle irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilecek, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılabilecek. 18 yaşından küçüklerin yalnız başına bilet talep etmeleri halinde velisi, vasisi veya kanunî temsilcisinin bilgisinin olmadığının belirlenmesi halinde durum görevlilere bildirecek” denildi.

HK(TM/AK)