SURİYE'den iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Konya'nın Çumra İlçesi'nde tarlada çalışırken serinlemek için girdiği Çarşamba Çayı'nda akıntıya kapılıp kaybolan 20 yaşındaki Bedir Dahil'in cesedi 1.5 kilometre ileride  bulundu. 
Olay, dün saat 12.30 sıralarında Çumra İlçesi'nin Alemdar Mahallesi yakınındaki Çarşamba Çayı'nda meydana geldi. Bedir Dahil, 8 ay önce Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındı. Ardından da Konya'nın Çumra İlçesi'ne yerleşen Dahil, burada tarlalarda çalışmaya başladı. Dahil, pancar tarlasında çalıştığı sırada serinlemek için Çarşamba Çayı'nı girdi. Yüzme bilmeyen Dahil, suyun akıntısına kapılınca çırpınmaya başladı.
Bedir Dahil'in çırpındığını gören yakınlarının kurtarma çabası sonuçsuz kalınca durum jandarmaya ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'ne bildirildi. Suyun aktığı kapaklar kapatılıp, akıntının kesilmesi sağlandıktan sonra AFAD'ın dalgıç ekipleri Dahil'i bulmak için çalışma başlattı. Ekiplerin hava kararana dek, yaptıkları çalışma onuç vermeyince çalışmalara ara verildi. 
Sabah erken saatlerde yeniden başlayan arama çalışmaları sonrası Dahil'in cesedi suya girdiği yerden yaklaşık 1,5 kilometre ileride bulundu. Ceset otopsi yapılmak üzere Çumra Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI