KONYA'da bir depodan çaldığı 70 bin lira değerindeki gıda malzemesini, kiraladığı başka bir depoya götüren 36 yaşındaki Mesut B., gözaltına alındı. Şüpheli Mesut B., verdiği ilk ifadede depodaki malzemelerin kendisine borcu olan birine ait olduğu zannedince, çaldığını söylediği öğrenildi.
Olay, dün öğle saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Hanaybaşı Mahallesinde bulunan İbrahim Sönmez'e ait gıda deposunda meydana geldi. İddiaya göre şüpheli Mesut B., kiraladığı kamyon ve malzemeleri taşıtmak için ayarladığı Suriye uyruklu 5 kişi ile depoya gitti. Kapıyı zorlayarak açan Mesut B., depoda bulunan yaklaşık 70 bin lira değerindeki gıda malzemesini kamyona yükleyerek, önceden kiraladığı başka bir depoya götürdü. Hırsızlık şikayeti üzerine çevrede araştırma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Polis yaptığı araştırma sonunda malzemelerin taşındığı kamyonun plakasını belirledi. Polis ekipleri, kamyon sahibinin verdiği ifade üzerine farklı suçlardan poliste 3 kaydı bulunan Mesut B.'nin olayı gerçekleştirdiği bilgisine ulaştı. Şüphelinin adresini belirleyen ekipler akşam saatlerinde yaptığı baskında Mesut B.'yi gözaltına aldı.
Şüpheli Mesut B.'nin verdiği ifade üzerine depoya giden ekipler, çalıntı gıda malzemeleri ele geçirdi. Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen Mesut B., polise verdiği ilk ifadesinde depodaki malzemelerin kendisine borcu olan birine ait olduğunu zannettiğini, bu nedenle de malzemeleri çaldığını söylediği öğrenildi.