ADANA'da Gezi Parkı protesto gösterilerinde olay çıkarttığı için tutuklanan 11 kişiye destek vermek için yürüyen grupla, tutukluların aileleri arasında adliye önünde gerginlik yaşandı. Oğlunun tutuklu olduğunu ileri süren bir kişi, "Oğlumu siyasete alet etmeyin" diye tepki gösterdi.
Gezi Parkı eylemlerinde katılan, kamu ile özel kişi ve kuruluşlara ait binalarına zarar verip, molotofkokteyli atarak halkı kışkırttıkları iddiasıyla tutuklanan 11 kişinin yargılanmasına başlandı. Bu sırada 100 kişilik bir grup, 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak tutuklu sanıklara destek vermek için yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Adana Adliyesi önüne gelen grup slogan atarken, tutuklu sanıkların yakınları da bu kişilere tepki gösterdi.
'OĞLUMU SİYASETE ALET EDEMEZSİNİZ'
Açıklama yapmak isteyen grubun önüne geçen tutuklu sanıklardan Ahmet Cem'in babası olduğunu söyleyen bir kişi, "Susun, oğlumu siyasete alet edemezsiniz. Kaç günden beri tutuklu, o zaman neredeydiniz" diye tepki gösterdi. Eylemciler tarafından tartaklanmak isteyen tutuklu yakını, ekiplerince uzaklaştırıldı.
Açıklamayı tamamlayan eylemciler, duruşması süren arkadaşlarına destek olmak için adliye binasının arkasında geçerek beklemeye başladı.
Gösterici grup adına konuşan Gülşah Balkır, "Gezi tutuklularının davası bir onur yargılama davasıdır. Bu davada kentlerini, sularını, köylerini, parklarını kısacası yaşamlarını ve onurlarını savunanlar yargılanıyor. Bizler dostlarımıza ve yoldaşlarımıza sahip çıkmak için buradayız" dedi.

FK(OA/COŞ)(FOTOĞRAF)