ADANA Valiliği'nin Gezi Parkı eylemleri ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında hakkında inceleme yapılan Tepebağ Lisesi'nde görevli Biyoloji Öğretmeni G.B. için okula giden Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin sınıf listelerinden seçilen öğrencilerin ifadelerine başvurduğu ileri sürüldü.
Gezi Parkı eylemleri ile ilgili Adana genelinde 144 kişi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 Ocak'ta Tepebağ Lisesi'ne giden Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, eski Eğitim-Sen şube başkanı da olan Biyoloji Öğretmeni G.B. ile ilgili hazırladıkları soruları görevli öğretmen, öğrenci ve sınıf başkanlarına soracaklarını belirtti. İddiaya göre, 4 sınıfın başkanlarından öğrenci listelerini hazırlamaları istendi. Daha sonra müfettişler, sınıf listelerindeki 1-5-10-15 ve 20'nci sıradaki öğrencileri seçerek 22 kişinin ifadesine başvurdu.
Öğrencilere 'G.B., sizi eylemlere götürüyor muydu?', 'Sanal ortamda çağrı yaptı mı?', 'Kamu düzenini bozan eylemlere katıldığını gördünüz mü?', 'Medya yoluyla sizi davet etti mi?' soruları soruldu. Ayrıca okuldaki sınıf başkanları ve bazı öğretmenlerinde ifadesi alındı. Müfettişler, soruşturma açılan öğretmen G.B.'nın ise ifadesini almadan okuldan ayrıldı.
SORUŞTURMA PROTESTO EDİLDİ
Gezi Parkı eylemleri ile ilgili devam eden soruşturmaların yıldırma ve sindirme politikasına dönüştüğünü iddia eden sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de basın açıklaması yaptı. Abidin Dino Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 eylemci adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel, soruşturmada bir çok konunun faturasının G.B.'ye çıkarılmak istendiğini iddia etti. Yüksel şöyle konuştu:
"İlimizde Gezi Parkı eylemleri bahane edilerek sendika yönetici ve üyelerimize açılan soruşturmalar devam etmektedir. Soruşturmaları gerçekleştirenler işyerlerimize gelerek öğrenci ve öğretmenleri gezi parkı eylemlerine yönlendirdiği gerekçesiyle toplu yazılı ve sözlü ifadeye zorlamaktadır. Adeta öğrenci, öğretmen ya da kurum çalışanları zorla arkadaşlarını ihbara yönlendirilmektedir. Bu uygulamalar ile sendikalarımızın yönetici ve üyeleri üzerinde yıldırma ve sindirme politikası linç kampanyasına dönüştürülmüştür. İlginç olan yine aynı arkadaşımız ile ilgili diğer KESK üyelerinin geçirdiği soruşturmalardan ayrı tutularak tek başına açılan bir soruşturma kapsamında 3 Temmuz 2013'de alınan ifadesinde 'Gezi parkı eylemlerinin en önünde yer almak ve grupları yönlendirmek' sorusu sorulmuş ve Adana'da ki eylemlerin faturası G.B.'ye kesilmek istenmiştir."
Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler dağıldı.