MERSİN'de Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek verdiği iddiasıyla haklarında Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla dava açılan 54 kişinin yargılanmasına başlanırken adliye önünde toplananlar ise müzik çalarak sanıklara destek verdi.
Mersin 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan 54 sanıkta katıldı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi de adliye önünde bir araya gelerek sanıklara destek oldu. Grup adına açıklama yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, hükümetin Gezi Parkı eylemlerinden ders çıkartması gerektiğini belirterek, "Eğitim emekçileri ve toplumun değişik katmanları ülkemizin değişik yerlerinden 4+4+4 sistemine karşı demokratik haklarını kullandıkları için şu anda 502 kişi yargılanmaktadır. Bu 502 kişinin davaları 13 Ocak 2014'de Ankara'da görülecektir. Gezi sürecinde Türkiye'nin 4 bir yanında gelişen demokratik tepkiye karşı hükümetin yapması gereken bu seslere kulak verip gerekli çalışmaları yapmaktı" dedi.
Özbay, Gezi Parkı eylemlerinde Mersin'de 54 kişi hakkında dava açıldığını belirtti. Özbay, "Bugün arkadaşlarımız burada yargılanmaktadır. Yine 10 Ocak 2014'de aynı gerekçelerle davalar açılması beklenmektedir. Bu tür davaları bizi yıldırmayacaktır. Nerede bir haksızlık varsa baskı varsa hukuksuzluk varsa şiddet varsa karşısında olacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından saksafon eşliğinde şarkılar söylendi.