ÇANAKKALE’de geçen 3 Haziran’da, Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla düzenlenen yürüyüş sırasında sprey boyayla yola 'Hükümet isfifa' ve 'Faşizme ölüm' yazdığı iddiasıyla hakkında 'kamu malına zarar vermek' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki B.T.İ., ilk kez hakim karşısına çıktı.
Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, geçen 27 Kasım’da görülen görülen ilk duruşmaya, ertesi gün ortaokul son sınıflar için yapılan merkezi sınava girecek olması nedeniyle katılmayan B.T.İ., 'ihzar müzekkeresi' çıkartılması üzerine bugünkü duruşmada yerini aldı. Bağkur emeklisi babası Tamer İ. ile Adliye'ye gelen B.T.İ.'ye burada, Taksim Dayanışma Grubu ve Çanakkale Halk Evleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi ile CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş destek verdi. Yaklaşık 200 kişilik grup, Adliye önünde, 'Kahrolsun faşizm', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Her yer Taksim her yer direniş' ve 'Hükümet istifa' sloganları attı.
Taksim Dayanışma Grubu adına bir açıklama yapan Mücella Yapıcı, "Bugün yaşanan tablo hepimiz için utanç verici. Bu, çocuklar üzerinde bir tacizdir. Hukuk tarihine bu dava kara bir leke olarak geçecek. Umarım bu çocuğumuzun aklında hukuk hakkında bir fikir oluşmaz. Bugün buraya bir anne olarak katılıyorum ve bu durumdan utanıyorum" dedi.
Dava nedeniyle geniş güvenlik önlemi alınırken, Adliye bahçesinde Çevik Kuvvet ekipleri yanyana dizilerek güvenlik duvarı oluşturdu. B.T.İ., kendisini verilen destek altında, babası Tamer İ., kendisini savunacak 14 avukat ve CHP'li milletvekilleri ile birlikte duruşmanın yapılacağı Adliye binasına geçip, duruşmaya katıldı.