Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de geçen yıl 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında gözaltına alınan Tevfik Caner Ertay, polisler tarafından dövüldüğü ve hastaneye sivil plakalı hafif ticari polis aracının bagajında taşınırken çok korktuğunu söyledi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencisi Tevfik Caner Ertay, Gezi olayları sırasında polislerin kendisini gözaltına aldıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne ait sivil plakalı hafif ticari aracın bagajına koyduklarını söyledi. Bagajda nefes almakta zorlandığını anlatan Ertay "Polisler beni bagajın içerisine koyduklarında nefes almakta zorlanıyordum. Beni Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Cep telefonumdan avukatımı arayınca paniğe kapıldılar. Eskişehir Devlet Hastanesi'nde muayene için girişimi yapmalarına rağmen çıkışımı yapmadan beni hastaneden çıkardılar. O an öleceğimi düşündüm. Ancak Eskişehir Devlet Hastanesi'nden beni Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürdüler" diye konuştu.

BAGAJDA TAŞIMAK HUKUKSUZLUKTUR

Eskişehir Barosu avukatlarından Pınar Çelik Arpacı da üniversite öğrencisi Tevfik Caner Ertay'ın polis aracının bagajına konulmasının hastanelerdeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini söyledi. Olay gecesi Ertay'ın kendisini cep telefonundan arayıp hastaneye gelmesini istediğini belirten avukat Arpacı şunları kaydetti:

"Devlet Hastanesi'ne gittiğimizde Caner'i orada bulamadık. Giriş kaydı vardı ancak kendisi orada değildi. Onu Yunusemre Devlet Hastanesi'nde çok kötü durumda bulduk. Kolu ve burnu kırıktı, kanlar içerisindeydi. Şikayetçi olduk. Hastanelerdeki güvenlik kamerası görüntülerinde Caner'i hastaneye getiren polisler net olarak görülüyordu. Bu görüntüleri tek tek toplayıp savcılığa verdik. Savcılık da görüntüleri Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderdi. Burası, görüntülerdeki kişileri tespit edemediğini bildirdi. Oysa biz çıplak gözle görebiliyoruz, polislerin eşkali belli ancak polislerin eşkalinin bilinmediği söylendi bize. Görüntülerin fulü ve gece görüntüsü olduğu söylendi. Biz savcılıktan görüntülerin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilmesini isteyeceğiz. Bu polislerin tespit edilmesini istiyoruz. Caner'in polis aracının bagajına konulması da bir hukuksuzluktur. Bagajda taşınmak uygulama değil. Gözaltı yapılacaksa kişiler bagajda taşınamaz. Biz aslında bu durumun bir işkence olduğunu düşünüyoruz. Çünkü saatler boyunca Caner arabanın bagajında gezdirildi. O gün Tevfik Caner ölmediyse çok büyük bir şanstır."

KA,HT(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)