Mehmet ÇINAR/ANTALYA,() - ANTALYA'da 170 kişinin yargılandığı Gezi davasının bugünkü duruşmasında, sanıkların kimlik tespitleri sırasında sorulan dini inanışlarına ilişkin ilk duruşmada iki kişinin itiraz ederek 'Deizm' yazdırması ve avukatların itirazı üzerine, hakim dine ilişkin soruyu kaldırdı. Sanıkların duruşma sırasında fotoğraflanması uygulaması da fotoğraf vermeleri şartıyla sona erdirildi.
Antalya'da 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece Çallı Kavşağı ile Ak Parti il binası arasındaki 1 kilometrelik yolda 3 gün 3 gece süren olaylara ilişkin davanın ikinci duruşması, Antalya 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlandı. Antalya Adliyesi Konferans Salonu'nda görülen davanın ilk duruşmasında 87 sanığın ifadesini alan mahkeme heyeti, ikinci duruşmada ise 21 sanık ifadesini aldı.
DİNİ İNANIŞLARI SORULMADI
İlk duruşmada kimlik tespitinde sanıkların dini kısmına 'İslam' diye yazılırken, sanıklardan 2'sinin itirazı üzerine 'Deizm' olarak değiştirilen inancı ve sonrasında avukatlar yasada dini inanış sorulacağına yönelik bir durum olmadığı itirazında bulundu. Bunun üzerine ikinci duruşmaya katılan sanıkların dini inanışları sorulmadı.
SANIKLARIN FOTOĞRAFI ÇEKİLMEDİ
'2911 sayılı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarını içeren davanın ikinci duruşmasında, ilk duruşmada olduğu gibi sanıkların tek tek cephe ve yandan fotoğrafı çekilmedi. Avukatların itiraz ettiği uygulamaya ilişkin mahkeme hakimi, olay yerindeki görüntülerle karşılaştırmak amacıyla sanıkların fotoğraf vermeleri halinde salonda fotoğraflarının çekilmemesine karar verdi. İkinci duruşmada ifade veren tüm sanıklar ya fotoğraf sundu ya da daha sonra sunacağını açıkladı.

MÇ(HA/AAA)