Özkan ARSLAN/İSTANBUL, () İPLİK markası Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako (77) ile eşi Georgia Karako (69), Beşiktaş'taki lüks sitedeki yer alan evlerinde ölü bulundu. Karı Koca’nın yatak odalarında bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi. Olayla ilgili bir kişinin arandığı belirtilirken evden bir şey alınıp alınmadığıyla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.

Balmumcu, Itri Sokak, Mediko 2 sitesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda Jack Karako ile eşi Georgia Karako'dan haber alamayan oğullarının aynı sitede oturan komşularını arayarak yardım istediği belirlendi. Komşuların da kapıyı çalmalarına rağmen içerden ses alamamaları üzerine polisi aradıkları öğrenildi. Olay yerine gelen polis ekipleri saat 14.00 sıralarında kapıyı kırarak içeri girdi. Yaşlı çiftin evin üst katında bulunan yatak odasında bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi.

BİR KİŞİ ARANIYOR

Yaşlı çiftin cesetlerinin bulunmasının ardından polis alarma geçti. Özel güvenlik tarafından korunan sitenin tüm güvenlik kamera kayıtlarına el konarak incelemeye alındı. Jack Karako ile Georgia Karako çiftinin evinin yanında yaşayanların bilgisine başvuruldu. Eve temizlik ya da tamirat gibi sebeplerle girenlerin kimlikleri tespit edilerek inceleme altına alındı. Öte yandan Jack Karako ile Gerogia Karako çiftinin evinde hizmetçi olarak çalışan Türkmenistan uyruklu bir kişinin de bilgisine başvurulmak üzere arandığı öğrenildi.



EVDEN BİR ŞEY ALINIP ALINMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Olay yeri inceleme ekipleri tarafından cinayetin işlendiği evde geniş çaplı bir inceleme başlatıldı; parmak izi ile kıl ve saç araması yapıldı. Bulunan örneklerin DNA profillerinin çıkarılacağı öğrenildi. Evden bir şey alınıp alınmadığının tespit edilmesi için ise çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yetkililer olayla ilgili incelemenin sürdüğünü olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü tespit ettiler.



Jak Karako, Moiz Dana ile Ören Bayan'ı 1968’de satın almıştı. Marka, Türkân Şoray’ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. Jak Karako ilez Moiz Dana işleri daha sonra oğulları İzzet Karako ve Metin Dana’ya devretmişti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan’ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana , 2009 yılında Amerika’ya giderken yolda yaşamını yitirmişti.