İSTİKLAL Caddesi'nde, Berkin Elvan için eylem yapmak isteyen kalabalık gruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Sosyal medya üzerinden çağrı yaparak bir araya gelen yüzlerce kişi, Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Grup, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na yürümek istedi; ancak caddeye barikat kuran çevik kuvvet ekipleri gösterileri durdurdu. Gerginliğin artması üzerine, polis kalabalığa önce tazyikli su, sonra da biber gazıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericilere polis müdahalesi uzun süre devam etti. İstiklal Caddesi üzerinde farklı noktalarda toplanan eylemcilerden bazıları, barikat kurarak ateş yaktı. Polis, TOMA ile tazyikli su sıkarak ateşi söndürdü. Olaylar devam ederken, birçok esnaf dükkanının kepenklerini kapattı. Bazı göstericiler iş yerlerine sığındı. Olaylar sırasında gazdan etkilenen 2 kadına olay yerine gelen ambulansta ilk müdahale yapıldı. Yaralanan 2 kişi de hastaneye kaldırıldı.



Pangaltı, Ergenekon Caddesi ve Nişantaşı'ndan Taksim'e yürümek isteyen göstericiler ile polis arasındaki gerginlik yer yer devam etti.

HK (İY) (FOTOĞRAFLI)