GENELKURMAY Başkanlığı, Kahramanmaraş'ın Göksun bölgesinde 25 Mart 2009 tarihinde, meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili bir gazetede yayınlanan ve gerçekleri yansıtmadığı savunulan haberdeki 4 dakika 37 saniyelik radar kayıtlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, 7 Mart 2014 tarihli bir gazetede çıkan haberde, “Helikopter kazasına ilişkin soruşturmada Savcılığın, 4 dakika 37 saniyelik radar kaydının peşine düştüğü, Savcılığa gönderilmediği iddia edilen kayıtların yapılan keşifler sonucu Erzurum Dumlu Hava Üssünde olduğu tespit edildi" şeklindeki haberin gerçekle bağdaşmadığını belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili bilgilendirmesi şöyle:
“BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği söz konusu elim kaza ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda mevcut tüm radar kayıtları, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Devlet Denetleme Kurumu'na daha önce gönderilmiştir. Bu kapsamda;
a. 27 Mayıs 2011 tarihinde, ihtiyaç duyulması halinde, soruya maruz kalmadan konunun anlaşılabilmesi için inceleme heyeti ile birlikte tüm radar kayıtlarının yeniden oynatılabileceği Hava Kuvvetlerine ait bir Harekat Merkezinde olay gününe ait hava resminin görevli personel ile müşterek olarak izlenebileceği Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiş,
b. Söz konusu gazete haberinde yer alan kaza ile ilgili 25 Mart 2009 günü saat:15.03-15.07 arasına tekabül eden 4 dakika 37 saniyelik radar kaydı, 23 Ağustos 2011 tarihinde yine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir.
c. Bilahare yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talebi ile Ankara Cumhuriyet Savcısı, müdahil avukatlar, bilirkişilerden oluşan bir heyet tarafından;
(1) 12 Şubat 2014 tarihinde Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığında,
(2) 25 Şubat 2014 tarihinde Genelkurmay Başkanlığında,
(3) 28 Şubat 2014 tarihinde Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi,
(4) 05 Mart 2014 tarihinde Ankara/Ahlatlıbel Hava Radar Mevzi Komutanlığında, 2011 yılında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Devlet Denetleme Kuruluna gönderilen MY (Muharebe Yönetimi) kayıtları ve Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığından temin edilen radar kayıtlarının birlikte incelenmesi uzman personel refakatinde yapılmıştır.
3. Ahlatlıbel Hava Radar Mevzi Komutanlığında yapılan çalışmada;
a. Bilirkişiler tarafından kaza ile ilgili gerekli incelemeler yapılmış,
b. Bilirkişilere, askeri yetkililerden talep edilen her türlü bilgi verilmiş, sorulan tüm sorular cevaplandırılmış ve konuyla ilgili tüm radar görüntüleri gösterilmiş,
c. Bilirkişiler tarafından, “konuya ilişkin saklanıp gizlenen herhangi bir bilginin olmadığını gözlemledikleri, sorularına tatmin edici cevap aldıkları ve zihinlerini kurcalayan ve tatmin olmadıkları herhangi bir hususun kalmadığıö ifade edilmiş ve bu husus, Ankara Cumhuriyet Savcısının da imzaladığı bir tutanakla tespit edilmiştir.
4. Ahlatlıbel Hava Radar Mevzi Komutanlığındaki incelemeye merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu ve eniştesi de katılmıştır. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eniştesi, 'helikopter kazasına, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçaklarının neden olabileceğine dair herhangi bir izlenimlerinin olmadığı ve bu konudaki kuşku ve tereddütlerinin ortadan kalktığı ve yapılan incelemeler esnasında kendilerine gösterilen yakın ilgiden çok mutlu olduklarını' ifade etmiştir."

ÜK(ÜK/AAA)