SİVAS'ta R.A. (20) adlı kızı eter koklatıp bayılttıktan sonra, çantasını alıp kaçtıkları iddia edilen Orhan A. (21), Hakan Y. (20) ve Ebubekir P.(19) 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Geçen yıl 17 Kasım'da meydana gelen olayda, Gökmedrese Mahallesi, Serçeli Sokak'ta akşam saatlerinde evine giden R.A. önü kesilen 3 kişi tarafından eter koklatılarak bayıltılarak çantası çalındı. Olay sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevredeki mobese ve işyerlerine ait güvenlik kameralarını inceleyerek olayı gerçekleştiren Orhan A., Hakan Y. ve Ebubekir P.'yi yakaladı. 3 arkadaş çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Haklarında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK 149 maddesi uyarınca nitelikli yağma suçlamasıyla dava açıldı.
Bugün görülen karar duruşmasına mağdur R.A. ile sanıkların aileleri de katıldı. Daha önce şikayetçi olmasına karşın yargılama aşamasında genç kızın şikayetinden vazgeçmesine karşın sanıklar hakkında kamu davası sürdü. Mahkeme sanıklara ortak hareket ederek nitelikli yağma suçundan önce 12'şer yıl hapis cezası verdi. Daha sonra çantayı tekrar iade ettikleri için bu ceza 6 yıla indirildi. Mahkeme ayrıca sanıkların duruşmadaki iyi hallerini de göz önüne alarak 3 sanığa ayrı ayrı 5'er yıl hapis cezası verdi.

HY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)