HATAY'daki İskenderun Limanı'na Mısır'dan Ro-Ro gemisi ile gelen TIR'da ele geçirilen ve bomba düzeneği olduğu ileri sürülen malzemelerle ilgili gözaltına alınan Türk şoför ile malzemelerin alıcısı olduğu belirlenen Suriyeli, ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine Mısır'dan İskenderun Limanı'na gelen bir gemiye 31 Ekim'de baskın yaptı. Ro-Ro gemisindeki bir TIR'da yapılan aramada, yakıt deposuna gizlenmiş halde farklı sayıda, markalı ve markasız güç kaynağı, telsiz bataryası, şarj cihazı, telsiz şarj yuvası, uzaktan kumanda, telsiz anteni, devre ve kulaklıktan oluşan malzemeler ele geçirildi. Bomba düzeneği yapımında kullanılacağı ileri sürülen malzemelere el konulurken Türk TIR şoförü de gözaltına alındı. Kimliği açıklanmayan şoföre, malzemeleri İskenderun'da oturan bir Suriyeli'nin talep ettiğini bildirdi. Bu ifade üzerine gözaltına alınan Suriyeli ifadesinde malzemeleri Suriye'de satmak için istediğini söyledi. 2 şüpheli, ifadelerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, olayın tüm detaylarıyla araştırıldığı bildirildi. UA(BK/İD)