OSMANİYE'de durdurulan ve üzerinde modaevi tanıtımı kaplaması bulunan iki minibüste gelinliklerin arasına gizlenmiş 79 bin 190 paket kaçak sigara ele geçirildi, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen gümrük kaçağı sigaranın, gelinlik ve nişanlık elbise taşıyan minibüsler ile ülkenin batı bölgesinde bulunan illerde pazarlanmak üzere Osmaniye'nin geçiş güzergâhı olarak kullanılacağı bilgisine ulaştı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda E-90 otoyolu Kadirli turnikeleri çıkışında uygulama noktası oluşturulan polis, şüphe üzerine 27 V 1648 ve 54 ZS 929 plakalı araçlara 'dur' ihtarında bulunuldu. Üzerlerinde modaevi tanıtımı kaplaması bulunan 27 yaşındaki Mahmut N. yönetimindeki 27 V 1648 plakalı minibüs durdurulurken, 54 ZS 929 plakalı minibüsün sürücüsü 28 yaşındaki Nail A. ise kaçmak istedi. Minibüs, yol kapanı sayesinde durduruldu.
Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekilerek arama yapılan minibüslerde gelinlik ve nişanlık elbiseler arasına gizlenmiş 79 bin 190 paket kaçak sigara ele geçirildi. Araç sürücüleri Nail A. ve Mahmut N., çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Ele geçirilen sigaranın gümrüklendirilmiş tahmini değerinin ise 480 bin lira olduğu öğrenildi.