ADANA'da, düğün öncesi parkta hatıra fotoğrafı çektiren Seda-Selman Demiryürek çiftinin gelin otomobilinin camını kırarak içerisinde 11 bin lira değerinde altın takı ile 500 lira bulunan çantayı çaldıkları öne sürülen 2'si tutuklu 4 zanlı hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Merkez Seyhan İlçesi'nde geçen 3 Kasım'da meydana gelen olayda, Kozan İlçesi'nde evlenen 26 yaşındaki Selman Demiryürek ile 25 yaşındaki Seda Demiryürek çifti, düğün salonuna gitmeden önce hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Merkez Seyhan İlçesi'nde nehir kıyısındaki Merkez Park'a gelen çift, park ettikleri otomobilden inip, fotoğraf çektirmeye başladı. Bir süre sonra geri dönen çift, otomobilin camının kırık olduğunu ve içinde 11 bin lira değerinde altın takılar ile 500 lira bulunan çantanın çalındığını fark etti. Çift, durumu polise bildirdi.
Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, hırsız zanlıları 26 yaşındaki Mehmet Albayrak, 25 yaşındaki Uğur Karakoyun, 24 yaşındaki Ümit Ekici ve 38 yaşındaki Reşit Çolak'ı yakaladı. Şüphelilerden Mehmet Albayrak, adliyeye sevk edilirken basın mensuplarına, "Altınları sakladım yerini savcıya söyleyeceğim. Gelinin ağlamasını görünce rahatsız oldum. Gelip teslim oldum" dedi.
SATMIŞLAR
Şüpheli Albayrak, nöbetçi mahkemedeki ifadesinde ise, altınları bir kuyumcuya 2 bin 40 liraya sattığını, parasını da arkadaşlarına verdiğini iddia etti. Albayrak, olayı da şöyle anlattı:
"Reşit, ben ve Uğur alkol aldık. Paraya ihtiyacımız olduğu için hırsızlık yapmaya karar verdik. Reşit hafta sonu olduğunu, gelin arabalarını yoklayabileceğimizi söyledi. Fuzuli Caddesi'ne geldik. 6-7 tane gelin arabası vardı. Reşit, 'İn bak' dedi. Camı kırıp çantayı aldım. Çantayı Reşit açtı. Takıları ben Yenibey Mahallesi'nde kuyumcuda 2 bin 40 liraya bozdurdum. Kuyumcu, altınların hırsızlık malı olduğunu biliyordu. O yüzden çok fiyat kırdı. Paranın 800 lirasını Uğur'a geri kalanın tamamını da Reşit'e verdim."
Diğer zanlı Uğur Karakoyun ise, hırsızlık olayını Mehmet Albayrak'ın tek başına gerçekleştirdiğini iddia ederek, "Mehmet araçtan inip beklememizi istedi. 3-4 dakika sonra elinde bir kadın çantası ile geldi. Çantadaki altınlar Mehmet'te kaldı. Mehmet altınları bozdurdu. Bana da 800 lira verdi. Bu olayın içinde olmaktan çok pişmanım" diye konuştu.
Şüphelilerden Mehmet Albayrak ile Uğur Karakoyun tutuklandı. Ümit Ekici ile Reşit Çolak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
DAVA AÇILDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanıklar hakkında 'mala zarar verme' ve 'kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hızsızlık' suçlarından 8'er yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.