İZMİR’de, ikinci baharını yaşamak için yeniden evlenmek isteyen 49 yaşındaki Hüseyin Civga, mutluluk hayalleri kurarken dolandırıldı. Civga’nın, görücü usulü tanışıp aşık olduğu, kendisinden 16 yaş küçük A.T., önce 10 bin TL başlık parası aldı, ardından aile arasındaki törende göbekler atıp herkese mutluluk pozu verdi, altın takıları da aldırdıktan sonra kayıplara karıştı. Kaçak gelin adayının kayıtlarda, hem sabıkalı hem de evli olduğu ortaya çıktı.
Konak İlçesi’nde iki gün önce meydana gelen olayda, özel güvenlik görevlisi ve ilk eşinden ayrılan 2 çocuk babası Hüseyin Civga, uzun yıllar yalnız yaşadıktan sonra hayatının ikinci baharını yaşamak için tekrar evlenmeye karar verdi. Bu kararı öğrenen Civga’nın uzaktan bir akrabası, ailesiyle yaşayan bir kadın olduğunu ve onun da evlenmek istediğini söyledi.
TANIŞIP AŞIK OLDU
Civga, görücü usulüyle görüştüğü, kendisinden 16 yaş küçük olan 33 yaşındaki A.T.’ye, ilk görüşte aşık olup evlenmeye karar verdi. Ancak babasının yatalak hasta olduğunu ve bakıcı tutulması gerektiğini söyleyen A.T., kendisine 10 bin TL başlık parası verilmesini, bunu da ailesi için harcayacağını dile getirdi. Bu şartı kabul eden Hüseyin Civga’nın 10 bin TL parayı vermesinin ardından A.T., oturacakları Buca ilçesindeki evlerine gitti.
GÖBEK ATTI, PASTA KESTİ
Ev için alınmasını istediği eşyaları da tek tek sayan A.T. ve Civga’nın evlilik kararı da aile arasında eğlenceyle kutlandı. Mutluluk görüntüsü veren A.T., tüm aile bireylerine yakınlık gösterdi, onlarla fotoğraflar çektirdi, sık sık Hüseyin Civga’yla karşılıklı göbek attı, ona pasta kesip yedirdi. Civga, evlilik sürecinde ayrıca, nikah hazırlıkları için kendisine izin verilmemesi üzerine işinden de ayrıldı.
ALTINLARI ALDIKTAN SONRA KAÇTI
Kutlamaların ardından bu kez de çift, nişan öncesi altın takı alınması için Kemeraltı Çarşısı’na gitti. Aile üyeleri, burada gelin adayına elbisenin yanı sıra, alyasından, bilekliğe, bilezikten küpesine kadar tüm takılarını satın aldı. Alışverişin tamamlanmasıyla yemek için restorana giden A.T., bağırsaklarını bozduğunu bu nedenle de tuvalete gideceğini söyleyip ailenin yanından ayrıldı. Altın takıları çok beğendiğini ve üzerinden çıkarmak istemediğini söyleyen A.T., kendisine eşlik eden müstakbel kocası Hüseyin Civga’yı, atlattıktan sonra tuvaletten çıkıp kayıplara karıştı.
GERÇEK KARAKOLDA ORTAYA ÇIKTI
Uzun süre gelin adayının tuvaletten çıkmaması üzerine içeriye giren kadın aile bireyleri, A.T.’nin kendilerini dolandırıp kaçtığını anladı. Hemen karakola giderek polisten yardım isteyen aile, A.T.’den şikayetci oldu. Burada A.T., hakkında ortaya çıkan gerçek ise, aileyi şoke etti. Hüseyin Civga’nın, sabıkalı kişilere ait kayıtlar arasında fotoğraflarını bulduğu A.T.’nin, aslında evli olduğu, bu suçtan daha önce de ceza aldığı ve ikamet kayıtlarının da Antalya göründüğü belirlendi.
Mutluluk hayalleri kurarken dolandırılan Hüseyin Civga, “Yıllarca yalnız yaşadım, çocuklarımı büyüttüm. Sonrasında ikinci kez mutlu olmak istedim. Beni bu kadınla tanıştırdılar. Aşık oldum, çok beğendim. İlk gün evimize köylü kadınlar gibi giyinerek gelmişti. Tarladan direk olarak geldiğini söyledi. Burada banyo yaptığında saçlarının hem sarı renkli olduğunu hem de bakımlı olduğunu farkettim, ama şüphelenmedim. Birlikte evlenecek olmanın heyecanıyla eğlendik, her istediğini aldım, para bile verdim ama bunlar başıma geldi. O kadının bir an önce bulunmasını istiyorum. En azından başkalarınına aynı oyunu oynamasın. Herkes de dikkatli olsun” dedi.