ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde 2 katlı gecekondu evin mutfak kısmında çıkan yangında mahsur kalan ve vücudunun bir bölümü yanan 60 yaşındaki Münifer Akman, komşuları tarafından kurtarıldı. Alevlerin sardığı gecekondu kullanılamaz hale gelirken, içindeki eşya da yandı. 
Soğulcak Mahallesi'nde bulunan Nazım Akman'a ait 2 katlı müstakil gecekonduda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Ev sahibi Nazım Akman'ın buğday tarlasında çalıştığı, eşi Münifer'in ise mutfakta bulunduğu sırada tüple çalışan ocaktan çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangını fark eden mahalle sakinleri, durumu itfaiyeyeye 112'ye haber verdi. Bu sırada mahsur kaldığı evde alevlere müdahale ederken vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Münifer Akman, içeri giren çevredekilerce son anda kurtarılıp dışarı çıkartıldı.
Vücudunun çeşitli yerleri yanan Münifer Akman'a ilk müdahale, gelen ambulansta yapıldı. Akman Kazan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Akman, ilk tedavisinden sonra vücudundaki ağır yanıklar nedeniyle Ankara'ya Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Bu sırada Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kazan'dan gelen 2 itfaiye ekibi de yangına müdahale etti. Çevre sakinleri, geç geldiği iddiasında bulundukları itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Yangın müdahale ile söndürülürken, evdeki eşya da tamamen yandı.
Tarlada bulunduğu sırada haber verilmesi üzerine gelen Nazım Akman önce eşinin durumunu sordu, ardından yaşlı gözlerle yanan evine baktı.

FOTOĞRAFLI