ERKEN DOĞUM YAPMIŞ
Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Yapraktepe Köyü'nde Kader Erten'in ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Kader'in, geçen yılın Eylül ayında, 6 aylık hamileyken, sancıları tutunca Pervari Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü, burada erken doğum yaptığı ortaya çıktı. Buradaki işlemleri sırasında Kader Erten'in kimliğinde 2000 doğumlu olduğu görülünce de durumun polis ve savcılığa bildirildiği kaydedildi.
Savcılık, Kader Erten'in 15 yaşından küçük yaşta evlendirilmesi üzerine 'nitelikli cinsel istismar' soruşturması başlatıp, Van'ın Çatak İlçesi'nde yaşayan anne ve babası ile evlendirildiği Mehmet Atak'ın ailesinin ifadelerini aldı. Soruşturma sürerken, dini nikahlı eş Mehmet Atak, 21 Kasım 2013 günü askere gitti. Kader Erten'in erken doğan bebeği ise Elazığ'daki hastaneye sevk edildi. Kuvözde tutulan bebek burada yaklaşık 3 ay tedavi gördükten sonra götürüldüğü Yapraktepe Köyü'nde yaşamını yitirdi.
BİR GÜN ÖNCE EŞİNİ ARAMIŞ
Bebeğini kaybeden Kader Erten, cuma günü askerde bulunan dini nikahlı eşini telefonla arayarak, bebeklerinin öldüğünü haber verdiği belirtildi. Yakınları, bebeğinin ölümü üzerine Kader Erten'in bunalıma girdiğini söyledi.
BAKANLIK SORUŞTURMA MÜDAHİL OLACAK
Aile ve Sosyal Politikalar Siirt İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, köyde aile bireyleriyle görüştü. Canpolat, aileye gerekli tüm desteğin verileceğini belirterek, Kader'in ölümüyle ilgili soruşturmaya da bakanlık olarak müdahil olacaklarını söyledi. Canpolat, aileye ilk etapta sosyal yardımda bulunacaklarını belirterek, Kader Erten'in 1.5 yaşındaki çocuğunun koruma altına alınmasıyla ilgili işlemi daha sonra yapacaklarını söyledi.