KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ndeki Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu DHL adlı lojistik firmasında kimyasal maddeden zehirlenerek hastaneye kaldırılan tüm işçiler taburcu oldu. Zehirlenmenin yakındaki bir fabrikada 'Butil Akrilak' adlı kimsyasal maddenin aktarılması sırasında hortumun patlaması ve bu maddenin buhar halinde DHL deposuna dolmasından kaynaklandığı belirtildi. 
Dün DHL'ye ait binanın içinde mide bulantısı ve şiddetli kusma sonucu Darıca Farabi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan ve ilk aşamada sayıları 60 olan işçilerden hastanede kalan 20'si de bugün taburcu edildi. Hastane yetkilileri hastaların başka bir hastaneye sevkinin sözkonusu olmadığını, sadece müşahede altında tutulup muayeneleri yapıldıktan sonra her hangi bir ciddi bulguya rastlanılmadığı için tüm işçilerin taburcu edildiklerini açıkladı. 
Bu arada İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Yetkilileri ve Çevre Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptıkları araştırmalarda, zehirlenmeye neden olan kimyasal maddenin, o bölgedeki bir fabrikada yapılan aktarım sırasında boru patlamasından kaynaklandığı belirlendi.
Fabrikanın üst düzey yetkilileri de, üretimde kullanıldıkları Butil Akrilak isimli kimyasal maddenin tanklara boşaltılması sırasında patlayan hortumun sızıntıya neden olduğunu doğruladı.