Ünsal YÜCEL/İPSALA (Edirne), () - EDİRNE'nin İpsala İlçesi'ne bağlı Esetçe Beldesi'nde İmdat Erkenci'yi tabancayla öldüren, 3 kişiyi yaralayan gazinocu Ş.S., kaçmaya çalışırken jandarma tarafından ayaklarından vurularak yakalandı.
İlk olay, dün gece saat 02.00 sıralarında Esetçe Beldesi girişindeki gazino önünde meydana geldi. Gazinonun işletmecisi Ş.S., iddiaya göre daha önce aralarında husumet bulunan 45 yaşındaki İmdat Erkenci’ye, işletmesi önünde tabanca ile ateş etti. Vücuduna 3 kurşun isabet eden ve ağır yaralanan Erkenci, otomobille Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan İmdat Erkenci'nin cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayı duyan Erkenci’nin yakınları, hastaneye akın etti.
İKİ KARDEŞİ VURDU
Ş.S. ise jandarma tarafından aranmaya başlandı. Dün, öğle saatlerinde İpsala’ya bağlı Kocahıdır Köyü'ne taksi ile gelen Ş.S., Mustafa ve Yüksel Akduğan kardeşlere, kendilerine ait marketin önünde tabanca ile iki el ateş etti. Kurşunlardan biri Mustafa Akduğan’ın sağ kasığına isabet ederken, diğer kurşun ise Yüksel Akduğan’ın karnından girip sağ kalçasından çıktı.
Yaralanan Akduğan kardeşlerden biri özel otomobille, diğeri ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Yüksel Akduğan ameliyata alındı, akşam saatlerinde ise Edirne’deki Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.
Bu saldırının ardından Ş.S. ise İpsala Aliçopehlivan Köyü'ne geçerek, köy meydanında tabancasını çıkarıp bir el rasgele ateş etti. Ş.S'nin tabancasından çıkan kurşun, köy meydanındaki kahvenin duvarının mermerini kırdı. Mermer parçaları, o sırada kahvede çay içmekte olan İpsala Koyunyeri Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Nevzat Çolak’ın boynuna isabet etti. Yaralanan Çolak, İpsala Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.
JANDARMA TARAFINDAN VURULARAK YAKALANDI
Jandarmanın takip ettiği Ş.S. Esetçe Belde Mezarlığı yakınlarında araçtan inerek kaçmaya çalıştı. Ş.S. jandarma tarafından ayaklarından vurularak etkisiz hale getirilip tabancasıyla birlikte yakalandı. Ş.S. İpsala Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinden sonra sorgulanmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÜY(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)